Bol aksiyonlu kamera rekabeti

Güncelleme Tarihi:

Bol aksiyonlu kamera rekabeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 00:56

HEYECAN sporlarıyla birlikte çekim yapmayı kolaylaştırmasıyla öne çıkan aksiyon kameraları pazarına girmek için hazırlık yapan Apple, rakiplerini korkuttu.

Haberin Devamı

Apple’ın aksiyon kameraları için aldığı patent sonrası bu alanda konusundan pazar lideri olan GoPro’nun hisselerini yüzde 12 düştü. GoPro’nun hisse başı değeri 56 dolardan 46 dolara kadar gerilerken şirketin piyasa değeri 7.2 milyar dolara kadar indi. Bu da Apple gibi bir teknoloji devinin GoPro yatırımcılarını korkuttuğunun en açık örneği.

SAATTEN KONTROL

Apple’ın aldığı patent başta GoPro olmak üzere diğer rakiplerinden tamamen farklı. Şirketin üzerinde çalıştığı cihaz, kameraya ek olarak bir bileklik de bulunduracak. Kameraya komutlar ise bu bileklikten verilecek. Ancak yapılan tahminlere göre bileklik Apple’ın akıllı saat modeli olan Apple Watch üzerinden kontrol edilebilecek. Kameranın kaydettiği video veya fotoğraflar ise kablosuz olarak iPhone ve iPad’lere aktarılacak.

REKABET ARTACAK

Apple, rekabetin de yoğun olduğu bir alana giriyor. Aksiyon kameraları konusunda GoPro’nun dışında Sony’nin ActionCam, Toshiba’nın Camileo X-Sports, JVC Adixxion ve birçok küçük üreticinin modelleri bulunuyor. Ancak aksiyon kameraları henüz yeni büyümeye başlayan bir pazar. Future Source’un araştırmasına göre 2014 yılında 3.35 milyon adet aksiyon kamerası satıldı. Bu yıl ise toplam satış rakamının 4.2 milyona, 2016 yılında ise 5.15 milyon adede çıkması bekleniyor. Başka bir deyişle gelecek yıllardan aksiyon kamera pazarı neredeyse iki kat büyüyecek. Apple gibi teknoloji devlerinin de bu pazara girmesi satış rakamlarını ve aksiyon kameralarına karşı ilginin artmasına neden olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!