Bodrum'daki yat fuarını ilk gün 5 bin kişi gezdi

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdaki yat fuarını ilk gün 5 bin kişi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 16:27

Ünlü İngiliz tasarım firması Broadway Malyan ve Türk gayrimenkul danışmanlık şirketi AB Invest, Bodrum’da gerçekleştirilecek eğlence ve turizm projesine 41 milyon Euroluk yatırım yapacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Bodrum Akyarlar'da AB Invest'in sahibi olduğu 300 dönüm arazi üzerine konumlandırılacak turizm projesinin, 2010 Nisan ayında başlayıp, 2011 yaz sezonunda tamamlanması planlanıyor. Broadway Malyan ve AB Invest, Bodrum'da turizm projesinin yanı sıra, İstanbul'da Kentsel Dönüşüm projelerine de talip olduklarını bildirdi.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan AB Invest Yönetici Ortağı Melih Arslan, yurt içi ve uluslararası gayrimenkul pazarında gayrimenkul geliştirme, yatırım analizleri ve gayrimenkul danışmanlık hizmetleri sunan Türk şirketi AB Invest ve dünyanın en iyi 25 Mimarlık şirketi arasında gösterilen İngiliz tasarım şirketi Broadway Malyan'ın, inşaat sektöründe stratejik iş birliği yaptıklarını açıkladı. Bu işbirliğinin Türkiye ve uluslararası gayrimenkul sektörüne taze ve yenilikçi bir perspektif katacağını belirten Arslan, stratejik ortaklığın ilk olarak Bodrum'da turizm projesine adım atacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Bodrum Akyarlar’da düşünülen eğlence ve turizm projesinin, AB Invest’in sahibi olduğu 300 dönüm arazi üzerine konumlandırılacağını açıklayan Arslan, "Alışılmış projelerden çok farklı bir konsept ile hayata geçecek olan bu yatırım, Bodrum’un havasını değiştirecek kadar iddialı bir proje. Türkiye’deki mevcut tatil anlayışını değiştirecek olan bu projede eğlence, spor, dinlenme, kültür, alışveriş, sağlık gibi farklı ihtiyaçların hepsine birden cevap verilecek. Türkiye’de hiç yapılmamış extrem sporlar da bu konsept içersinde yer alacak" dedi.

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜME TALİP

Broadway Malyan’ın 50 yılı aşkın uluslararası tecrübesi ile oluşturulacak projede, AB Invest'in mal sahibi olmasının yanı sıra şehir plancıları, mimarlar ve mühendislerden oluşan güçlü bir kadronun çalışacağını belirten Arslan, "Yatırım tutarı 41 milyon Euro’yu bulacak bu proje, 2010 Nisan ayında başlayacak, 2011 yaz sezonunda tamamlanacak" bilgisini verdi. İstanbul'da ise kentle dönüşüm projelerine talip olduklarını açıklayan Arslan, "Kentsel dönüşüm konusunda Broadway Malyan, dünyanın önde gelen proje şirketlerindendir. AB Invest ise uzman kadrosu ve yerel bilgisiyle bu projelere değer katacaktır. Bu iki proje dışında çok yakın zamanda iddialı mimari projelerde de bu ikilinin imzası görülecektir" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!