BlackBerry, Türkiye’de 400 bin kişinin cebine girdi hedefi 1 milyona çıkardı

Güncelleme Tarihi:

BlackBerry, Türkiye’de 400 bin kişinin cebine girdi hedefi 1 milyona çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:00

BlackBerry’nin üreticisi RIM’in Türkiye Yönetici Direktörü Alexandra Zagury, “Türkiye’de 400 bin olan kullanıcı sayımızı 1 milyona çıkaracağız. Türkiye pazarına uygun çözümler sunacağız. Bunu operatörlerle işbirliği içinde yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

AKILLI telefon Blackberry’nin üreticisi Kanadalı RIM, Türkiye’deki varlığını büyütme kararı aldı. Kullanıcı sayısını milyonlara çıkarma hedefi koyan RIM, genç nüfusu ve anından mesajlaşma servisi BBM’i sürücü gücü olarak görüyor. Bir hafta önce görevine atanan Blackberry Türkiye Yönetici Direktörü Alexandra Zagury, Türkiye’yi stratejik pazarlarından biri olarak gördüklerini söyleyerek, “İngiltere, Fransa ve İtalya gibi ülkeler yanında bölgede ilk kez bir ülkeye direktör atanıyor. Buradaki yatırımlarımızı ve varlığımızı artıracağız” dedi.
İlk beşe girecek
ABD’nin Orlanda şehrinde düzenlenen Blackberry World 2011’de sorularımızı yanıtlayan Zagury, Blackberry sisteminde Türkiye’nin bölgede ilk beş ülke arasında yer alması için çalıştıklarını kaydetti. Zagury, “Şu anda ilk onda değil. Ama ilk beşe girebilmesi için potansiyel var. Genç nüfus önemli. Ülkede mobil internet penetrasyonu büyüyor” diye konuştu.
1 milyon kullanıcı hedefi
Türkiye ofisinin yeniden yapılandığını ve beş olan çalışan sayısının da 20’nin üzerine çıkarılacağını belirten Zagury, “Operatör odaklı bir iş yapımız var. Buna devam edeceğiz ama yeni yapıyla ülkeye de odaklanacağız. Türkiye’de önemli potansiyel var. 400 bin olan Blackberry akıllı telefon kullanıcı sayısını 1 milyona çıkarmak istiyoruz. Pazara ve pazarlamaya daha fazla yatırım yapacağız” açıklamasını yaptı.
BBM işi büyütüyor
Zagury, kurumsal alan yanında son kullanıcı tarafına da ağırlık vereceklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Gençler önemli odaklarımızdan biri olacak. Anında mesajlaşma servisimiz BBM çok kullanılıyor. Bu servis bizim işimizi çok büyütüyor. Vodafone’la başlattığımız ön ödemeli hatla Blackberry kampanyası da çok iyi gidiyor. Bu kampanya sonrasında BBM servisinin kullanım oranları iki katına çıktı.”

Haberin Devamı

Bing arama motoru olacak Angry Birds tablete girecek

RIM, cep telefonlarına ve tablet bilgisayarı PlayBook’a daha fazla uygulama ekleyecek. Microsoft arama motoru Bing’in Blackberry’lerde kullanılacağı açıklandı. RIM Başkanı Mike Lazaridis, ‘Angry Birds’ün de PlayBook’ta olacağını söyledi.

Haberin Devamı

3 milyondan fazla akıllı cep satılır

 TÜRKİYE’de akıllı telefon patlamasının yeni başladığını ve bu yılki 3 milyon cihaz tahmininin aşılacağını da kaydeden Zagury, şöyle konuştu: “Türkiye pazarına uygun çözümler sunacağız. Operatörlerle yapacağız bunu. Her şeyin geleceği mobilitede. Planlarımızda yok ama ilerde tüketicilerin ürünleri deneyimlemesi için mağaza da açabiliriz. Ama biz dünyada operatörle sıkı bağları olan bir firmayız. Bu yapımızı sürdüreceğiz.”

PlayBook’ta video konuşma yaptırıyor

BLACKBERRY, PlayBook’tan uygulamalara kadar bir dizi yeni çözümlerini de açıkladı.
PlayBook için video sohbet uygulaması çıktı. Kablosuz internet üzerinden PlayBook tabletler arasında arkadaş ve aile üyeleriyle görüntülü video görüşmeleri yapılabilecek.  3 Mayıs’ta piyasaya sürülen uygulamaya PlayBook kullanıcıları yazılım güncellemesiyle sahip olabilecek.
PlayBook için Facebook uygulamasına da BlackBerry App’den ulaşılabilecek.
RIM, yeni uygulaması Blackberry Balance’la da iş ve yaşam dengesini kuracak. Bu yeni teknoloji tek bir Blackberry cihazı üzerinden iş ve özel uygulamaların ayrılmasını sağlıyor.
Blackberry Enterprise Server’la da güvenliği artırmak için Apple ve Android cihazları aynı sistemle yönetmeyi sağlayacak.

Haberin Devamı

Bold inceldi, yeni ‘işletim’le geldi

RIM, Blackberry Bold’un yeni modellerini tanıttı. Bold 9900 ve 9930 modelleri incelikleriyle dikkat çekiyor. En ince Blackberry’ler olarak açıklanan iki cihaz, yüksek çözünürlükte video kaydetme özelliğine de sahip. 10.5 milimetre kalınlığında ve 130 gram ağırlığında olan iki cihazın özellikleri aynı. 9900 GSM, 9930 ise CDMA teknolojilerini destekliyor. İki cihaz, yeni işletim sistemi Blackberry 7’yi kullanıyor. Blackberry 7 OS, hızlı deneyim sunarken sesli arama özelliği var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!