Blackberry sona yaklaştı mı?

Güncelleme Tarihi:

Blackberry sona yaklaştı mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 09:59

Dow Jones'ta yer alan habere göre geçtiğimiz ay satış planı içerisinde olduğu açıklayan Kanadalı cep telefonu üreticisi Blackberry, bu planını hızlandırma kararı aldı.

Haberin Devamı

Haber sitesi Dow Jones'ta ifade edilene göre, son dönemde rakipleriyle mücade etmekte zorlanan Blackberry, Kasım sonuna kadar satışının tamamlanmasını istiyor.

Satış için birden fazla alıcı ile görüşmelerini sürdüren Blackberry'nin en büyük muhtemel alıcısının Microsoft olduğu söyleniyordu.

Ancak son günlerde Microsoft'un Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia'yı 7.2 milyar dolara satın almasının ardından, bu ihtimal ortadan kalkmış oldu.

Blackberry'yi satın alması ihtimal dahilinde olan bir diğer şirket Google'ın da zaten akıllı telefon alana yatırım yapmış olması, Microsoft gibi Google'ın da Blackberry'yi bünyesine katmasını imkansız hale getirdi.

Global Equities Research adlı danışmanlık firmasında analist olan Trip Chowdhry bu duruma istinaden Blackberry'nin artık tutunacak dalı kalmadığını ve neredeyse sonunun geldiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Forrester Research analisti Charles Golvin ise, "Bu saatten sonra kimsenin Blackberry'i bütünüyle satın almak isteyeceğini sanmıyorum. Bu yüzden Blackberry'nin bildiğimiz haliyle devam edebilmesini muhtemel görmüyorum" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!