Bizim Türkler, Yahudi kadar dürüst değil, namazdan çıkar yalan söyler

Güncelleme Tarihi:

Bizim Türkler, Yahudi kadar dürüst değil, namazdan çıkar yalan söyler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 00:00

Son dönemlerde Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak’ın TMSF tarafından satılan Aslanlı Köşk’üne 23.8 milyon lira vermesiyle dikkati çeken Gürmen Group Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, “Başarı için üç çok önemli şey vardır. Doğru-Doğru-Doğru... Doğru insanla, doğru zamanda, doğru yerde karşılaşırsanız ve siz de doğruysanız eğer başarısız olmanız mümkün değildir” dedi. İş Hayatı Dayanışma Derneği’nin (İŞHAD) toplantısına katılan Gür, verdiği Yahudi işadamı örneğiyle dikkati çekti.

Remzi Gür, İngiltere’deyken Yahudilerin de tekstil işiyle uğraştığını gördüğünü ve tekstil sektörünü seçmesinde Yahudilere inanmasının da etkili olduğunu söyledi. Yahudilerin, yaptıkları işlerde “iyi” olduklarını dile getiren Gür, şöyle konuştu: “Yahudi ile tokalaştığında parmaklarını sayacaksın. Eğer almamışsa, parmakların yerinde duruyorsa sorun yok. Ama alabilir de... Siz, parmaklarınızı iyi tutacaksınız. Ancak, burada şunu da üzülerek söylemeliyim ki; Bizim Türk’ler, Yahudiler kadar dürüst tüccar değil. Namazından döner, yalan konuşur. Böyle olmaz. Doğru olacaksın.”

Karabük’ü seçtim

1970’li yılların başında İngiltere’ye eğitim için gittiğini, orada tekstil sektörüne girdiğini vurgulayan ve Ramsey markasıyla bilinen Remzi Gür, şunları anlattı: “Türkiye’ye geldiğimde ilk olarak İstanbul’da çalışmak istedim. Ancak İstanbul’un taşının toprağının altın olmadığını gördüm ve Karabük’ü seçtim. İstanbul’da olamadık ama Anadolu’da muvaffak olduk. İstanbul’da çalıştırdığınız personel, daha fazla maaş alacağını gördüğünde sizi bırakıp gidiyor. Anadolu’da ise işçiniz, fabrikayı sahipleniyor, kendisinin gibi görüyor. Dünyanın 18 ülkesinde 41, Türkiye’de 23 Ramsey mağazamız var. Ayda ürettiğimiz 60 bin takım elbiseyi de dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediyoruz.”

Hırsa kapılan koç olamaz, kuzu kalır

REMZİ Gür, İŞHAD üyesi işadamlarına şu tavsiyelerde bulundu: “Siz eğer başkalarının kazandığına üzülmüyorsanız, gözünüz başkasının kasasında değilse, kendinizle yetiniyorsanız ve doğruysanız siz de zamanla kazanıyorsunuz. Bugün Koç Grubu, Türkiye’nin en büyüklerinden biri. Ama siz ‘Ben neden Koç olmuyorum?’ diye anlamsız bir hırsa kapılırsanız, koç değil, kuzu olarak kalırsınız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!