Bizim moda haftası New York’la çakıştı, alıcılar İstanbul’u seçti

Güncelleme Tarihi:

Bizim moda haftası New York’la çakıştı, alıcılar İstanbul’u seçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2011 00:00

Türk tasarımcıları ve markalalarıyla bir yandan Türkiye’deki moda çizgisini belirlemeye çalışan, bir yandan da dünyada kabul görmesini amaçlayan İstanbul Moda Haftası (Istanbul Fashion Week - IFW), 7-10 Eylül tarihleri arasında Taksim/Pera’da gerçeklecek.

Tepebaşı TRT Otaparkı üzerinde kurulacak 600 kişilik çadırda düzenlenecek IFW sırasında Taksim’deki Galatasaray Hamamı, Galata Kulesi gibi birçok tarihi mekan defile alanı olarak kullanılacak. IFW Danışma Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, bu yıl IFW’nin bayram nedeniyle eylülün ikinci haftasına kaldığını belirterek, “İstemediğimiz halde 8-15 Eylüldeki New York Fashion Week ile çakıştı. Başta tereddüt ettik ancak gelen tepkilere baktık ki, çoğu büyük alım grubu ve moda yazarı İstanbul Moda Haftası’nı tercih etti” dedi.

İstanbul alternatif

Bu yıl 5’incisini düzenledikleri IFW’nin bu kadar kısa sürede birçok kişi tarafından New York Moda Haftası yerine tercih edilmesinden memnuniyet duyduklarını kaydeden Orakçıoğlu, şöyle konuştu: “Aslında biz IFW’nin New York, Paris, Milano gibi moda haftaları arasında bir sıralamaya girmesinden çok, farklı, alternatif bir moda haftası olmasını hedefliyoruz. Gelen tepkilerden anladığımız kadarıyla IFW şimdiden o şekilde algılanmaya başlandı. Birçok moda yazarı ve alım grubu temsilcisi, ‘Yıllardır New York’a gidiyoruz, İstanbul çok farklı. Dünya yeni bir kimlik arayışında ve Türkiye çok önemli bir rol alabilir’ diyor. İnsanlar farklı tatlar, farklı heyecanlar peşinde ve IFW bunu sağlıyor. Biz çok iyi bir alternatifiz.”

15 milyon TL’lik iş

IFW’nin bütçesinin 2 milyon TL olduğu bilgisini veren Orakçıoğlu, “Ortaya çıkan iş; 15 milyon TL’lik. Önümüzdeki dönemlerde daha büyük bütçeler amaçlıyoruz. 100’den fazla yabancı basın mensubunu ağırlayacağız” dedi.

22 tasarımcı ve 5 marka katılıyor

ARGANDE, TWEEN, Koton, adl & Cengiz Abazoğlu ve Giovane G. Designers markalarının katıldığı etkinliklerde 22 tasarımcı defile yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!