Bizde olan BDDK dünyada olamdığı için kriz çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bizde olan BDDK dünyada olamdığı için kriz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 13:58

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, küresel finans aktörlerinin aşırı risk alarak krize neden olduğunu belirterek, “Dünyada bizde olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK ) gibi bir yapının olmaması, bu problemi ortaya çıkardı. Türk bankacılık sektöründeki sermaye rasyo yeterliliği, gelişmiş ülkelerdekinin iki katından daha fazla, bu açıdan Türkiye güven verici” dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON ) üyelerine küresel krizle ilgili değerlendirmeler yapan Zafer Çağlayan, ihracatının yüzde 60’ını AB bölgesine yapan Türkiye’nin küresel krizden etkileneceğini söylerken, gelinen noktada en önemli konunun güven olduğunu ifade etti.

Çağlayan, ABD’nin 850 milyar dolarlık paketi güveni yeniden kurmak amacıyla onayladığını belirterek, “Ekonominin en önemli unsuru güvendir. Birbirimize güvendiğimiz sürece olabilecek sıkıntıları en az zararla atlatabiliriz” diye konuştu.

“Mali ve reel sektör birbirini köstekleyen değil, destekleyen olmalı” açıklamasını yapan Çağlayan, “Ekonomi Koordinasyon Kurulu güveni koruyacak çalışmalara ağırlık veriyor. Rehavet içinde değiliz, etkiyi minimize edecek çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“YENİ DÖNEMDE KOBİLER ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”

Bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını ve AB pazarının daraldığını kaydeden Zafer Çağlayan, “Yeni dönemde KOBİ’ler önceliğimiz olacak. İhracatçı KOBİ’leri Asya, Afrika ve Pasifik pazarlarına yönlendirecek çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Sanayi envanterinin bu ay sonu tamamlanacağını da açıklayan Çağlayan, işverenin sigorta priminden 5 puan indirmenin, devlete 4 milyar YTL’ye mal olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!