Biz gelene kadar tezek yakıyordunuz

Güncelleme Tarihi:

Biz gelene kadar tezek yakıyordunuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 00:00

Kars’ta vatandaşlara seslenen Başbakan Tayyip Erdoğan, doğalgaz kullanımını örnek gösterdi ve “Medeniyet bu, modern olmak bu” diye konuştu.

Kars’a 2006 yılında doğalgaz verildiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “AK Parti gelene kadar doğalgaz yok muydu dünyada? Benim Kars’taki hanım kardeşim tezek yakıyordu, 5 kat apartmanın dibinden kömür taşıyordu. Külü, kokusu, pisliği... Bir odayı ısıtıyor diğer odalar soğuk kalıyordu ama şimdi bütün dairesi sımsıcak oluyor. Medeniyet bu, modern olmak bu, insanca yaşam bu. İşte AK Parti iktidarı bunu sizlere getirdi.”

Lojistik köy Kars’ta

Bu arada Kars Havaalanı’nın pistlerini tamamladıklarını ve şimdi de terminal binasını yaptıklarını anlatan Erdoğan, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu ile ilgili olarak Kars’ta kesinlikle bir lojistik merkez yapıldığını belirtti. Kars’ta CHP ve MHP’lilerin desteklediği ’Lojistik köyün’ Erzurum’a kurulacağı yolunda asılan bir pankartı gördüğünü belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Kars’a bugüne kadar yapılmayanları yaptık. Kars’ın lojistik köyü bizim projemizde var. Kars, Tiflis, Bakü demiryolu hattı kapsamında Kars’a bir lojistik köy kuracağız. Sizi aldatanlara kanmayın.”

Avrupa-Asya demiryolu kurulacak

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Kars’ın lojistik merkez olacağını anlatırken şunları da söyledi: “Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Demiryolu Projesi ile inşaatı devam eden Ankara-İstanbul hızlı demiryolu hattı, Kars-Tiflis Demiryolu Projesi bir bütünlük arz ediyor. Böylece Türkiye üzerinden Avrupa ile Asya arasında yüksek standartlı bir demiryolu hattı oluşturmuş olacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!