Biz Çinlileri, onlar Türkleri bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Biz Çinlileri, onlar Türkleri bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2001 02:21

Turistler için dünyanın en ucuz ülkelerinden biri olan Çin ile Türkiye arasında ‘‘Resmi Turist Güzergahı Mutabakat Zaptı’’ dün imzalandı.

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Turizm İdaresi Başkanı He Guangwei, Turizm Bakanı Mustafa Taşar'ın ‘‘Türkiye'ye gelecek Çinli turist sayısını artıracak anlaşma’’ diye tanıttığı anlaşmanın ‘‘karşılıklılık ilkesi’’ne bağlı olarak imzalandığını açıkladı. Guangwei şöyle konuştu:

‘‘Çinliler'in Türkiye'ye, Türkler'in de Çin'e gelmelerini teşvik edelim. Çin Halk Cumhuriyeti'nde protokollerde karşılıklılık esastır. Çinliler karınlarını doyurabiliyor ve yeni yeni zenginleşmeye başladılar. Türkiye'nin ekonomisi ise daha iyi durumda ve bu yüzden Türklerin aylık gelirleri Çinlilere göre daha yüksek. Birleşmiş Milletler Çin'deki 27 yeri dünyanın en iyi turizm yeri olarak ilan etti. Çin'e gelecek Türkler çok memnun kalacak. Bundan eminim.’’

Turizm Bakanı Mustafa Taşar ise, imzalanan mutabakat zaptı ile Türk-Çin Turizm Karma Komisyonu'nun Çin'de toplantı yapmasının kararlaştırıldığını, ve Çin'de bir Türk turizm tanıtım ofisi açılacağını bildirdi.

Taşar, ‘‘Bu ofis ile Çinli turistlere daha iyi hizmet vereceğiz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!