Bisse ve Sabri Özel Erbil'de mağaza açtı

Güncelleme Tarihi:

Bisse ve Sabri Özel Erbilde mağaza açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 09:58

Erbil'in en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Majidi Mall'da törenle açılan Bisse ve Sabri Özel Mağazaları büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Düzenlenen açılışa Kuzey Irak Bölgesi Kürt Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Milli Eğitim Bakanı Sefhin Dizayi, Bisse Markasının sahibi Mustafa Kefeli ile davetliler katıldı.

Kürt Bölgesi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Bölge ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bu tür güzel adımlar atılmasını sevindirici bulduklarını belirtti.

Bu tür girişimlerin her iki tarafın yararına olduğunu da kaydeden Çelebi, "Türkiye'nin önde gelen şirketleri, ünlü markalarının komşu ülkeye açılması en doğal haklarıdır. Bölgede bulunan Türkler, burada her iki ülkenin yarına bulunuyorlar. En kaliteli işlerini burada sergiliyorlar. Biz Türk yatırımcı ve girişimcilerini buraya bekliyor ve yatırım yapmalarını arzuluyoruz. Bölge ile Türkiye arasındaki ekonomik entegrasyon için bu tür adımlar çok önemlidir.'

Haberin Devamı

Kürt yönetimi Milli Eğitim Bakanı Sefhin Dizyai, ise gelişen Türkiye ve Kürt bölgesi ilişkilerine paralel olarak bu tür yatırımların olmasını sevindirici bulduklarını kaydetti.

Bu tür ünlü markaların bölgeye gelmesine çok sevindiklerini de belirten Dizayi, "Daha önceleri Erbil'de siyasi, ekonomik ve emniyet açısından durumu çok iyi değildi. Şimdi görüyoruz ki Erbil her anlamda çok gelişti. Ümidim daha da ilerlemesidir. Türkiye ile Kürt bölgesinin arasındaki ilişkiler dostluk ve kardeşlik ilişkisine döndü. Ve bu çerçevede hızla da gün gittikçe daha da iyiye gidiyor. Buradan Türk şirketlerine sesleniyorum; gelsinler buradaki Pazar payından faydalansınlar. Bölge hükümetinin de kendiler için desteği ve yardımı da var. İyi komşuluk çerçevesinde dostluk ve kardeşlik ilişkileriyle gelişen ilişkiler daha da iyiye gidecek. Bu tür mağazaların daha da çoğalmasını temenni ediyorum. Daha iyi işler yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Bisse Markasının Sahibi Mustafa Kefeli ise 40. yurtdışı şubesini Erbil'e açtıklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 41 şubeyi de Süleymaniye kentine açacaklarını söyledi. Bölgede Türkiye ve Türk markalara olan ilgiyi görünce çok şaşırdığını da kaydeden Mustafa Kefeli, bölgede Geylan Gurup ile mümesillik anlaşması yaptıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Kendilerinin Ortadoğu'da hemen hemen her ülkesinde bir mümessillerinin olduğunu kaydeden Kefeli şöyle dedi:

"Ben Erbil'e ilk defa geliyorum, buraya hayran kaldım. Erbil çok güzel bir şehir. İnsanları güzel, caddeleri güzel kısaca her şeyleri güzel. Burada çok sayıda Türk markasını görünce şaşırdım. Demek ki ne kadar kültürel bağımız ve birbirimize sempatimiz varmış. Bunu hissettim. Ben kendimi burada İstanbul'da bir semtten diğer semtte geçmiş olarak hissettim. Yani bu kadar samimi buldum burayı. Her sezon 1400 çeşit gömlekle, 1200 kravatla, 200 elbise ve paltolunla sezona giriyoruz. Çok zengin çeşidimiz var. Biz kaliteden ödün vermeyerek bu hizmeti devam ettiriyoruz. 35 yılı geride bıraktık. Türkiye'de 40 işleteme ve mağaza, 420 de anlaşmalı yerimiz var. Yurt dışında burası ile 40. şubeyi geçti. Süleymaniye kenti ile birlikte de bir anlaşma yaparak bu rakamı burada 41'e çıkararak büyümeye devam edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!