Bisse, Red Green'e gömlek üretecek

Güncelleme Tarihi:

Bisse, Red Greene gömlek üretecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bisse gömleklerinin üreticisi Kefeli Grubu, Danimarka'nın en büyük hazır giyim firması olan Red Green'e gömlek üretecek. Kefeli Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kefeli, Red Green markasının 40 ülkede satıldığını söyleyerek, yıllık 100 bin adet gömlek üretimi için anlaştıklarını söyledi. Yıllık 120 bin adet gömlek ihtiyacı olan Red Green'in bütün gömlek ihtiyacını Kefeli Grubu karşılayacak.

Kefeli Grubu üretimin yanı sıra Red Green'in Türkiye temsilciliğini de aldı. Red Green ürünleri başlatılacak tanıtım kampanyası ile 26 Bisse mağazası ve 350 kornerda satılacak. Red Green'in bay bayan klasik ve spor tüm kıyafetlerini Kefeli Grubu'na üretmek için kendilerine teklif getirdiğini anlatan İbrahim Kefeli şu bilgiyi verdi:

‘‘Red Green İskandinav ülkelerinin en tanınmış hazır giyim mağazası. Kemerden, ayakkabıya, bay bayan klasik giyimden, spor giyime eldivene monta kadar geniş bir ürün yelpazesi var. Bugün 40 ülkede satılan Der Green Türk pazarına Kefeli Grubu ile girmeye karar verdi. Red Green ürünleri biizm mağazalarımazda ve kornerlerimezde satılacak. Red Green'in gömleklerini de biz üreteceğiz. Bir süre sonra Red Green'in yıllık 120 bin adet gömlek ihtiyacını Kefeli Grubu üretecek. ''

REKABET FİYAT İNDİRDİ

Kefeli Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kefeli ihracatta pazar yakalamak amacıyla bazı gömlek üreticilerinin ihraç fiyatlarını Uzakdoğu fiyatlarının altına indirdiğini söyledi. Maliyet hesabı yapılmadan fiyat indirmenin bir süre sonra sektörde sorunlara yol acaçağını savunan Kefeli, ‘‘Böyle giderse katma değeri yüksek üretim yapan firmalar da rekabette zorlanacak ve fiyatlarını aşağı çekmek durumunda kalacak. Bu Gümrük Birliği'nden sonra Avrupalı rakiplerimizin bizlere istediği fiyatı dayatması demektir. Türkiye bu anlayışla fasonculuktan kurtulamaz'' diye konuştu.

Anadolu'ya borçlanılarak, makina ithal edilerek yapılan yatırımların Türkiye için bir süre sonra tehlike oluşturacağını da iddia eden Kefeli şöyle konuştu: ‘‘Maliyet hesabı yapılmadan, pazar bulunmadan hazır giyim yatırımı yapılıyor. Bunun için de kısa sürede Avrupa'ya ihracat yapmanız gerek. Bu durumu gören Avrupalı'lar istedikleri fiyatı bizlere dikte ediyorlar. Türkiye'de gömlek üretmenin maliyeti ortalama 8.5 mark. Bir firmaya bakıyorsunuz 8.5 mark maliyetle üretilen gömleği 5.5-6 marka satıyor. Bu fiyatlar Uzakdoğu ülkelerinin ihraç fiyatlarının bile altında. Türkiye'yi fason çöplüğü haline getirmeyelim''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!