Birliğimizi bozamazlar

Güncelleme Tarihi:

Birliğimizi bozamazlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 21:18

Türkiye bir kez daha terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Türk iş dünyası her kesimiyle saldırıyı lanetlerken, teröre sarılanların Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacağına vurgu yaptı.

Haberin Devamı

ALBAYRAK’TAN TEPKİ

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin, “Terörün her türlüsü ile sonuna kadar mücadelemiz sürecek. Bu hain örgütler başaramayacak. Ülkemizi bölemeyecek, milletimizi korkutamayacak” ifadelerini kullandı. Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’daki hain terör saldırısını lanetledi. Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileyen Albayrak, şunları kaydetti: “Terörün her türlüsü ile sonuna kadar mücadelemiz sürecek. Bu hain örgütler başaramayacak. Ülkemizi bölemeyecek, milletimizi korkutamayacak.”

 

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran-Symes: Bu insanlık suçu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların acil şifaya kavuşmasını umuyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır.

 

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Terör hiç kimseye hayır getirmeyecek bir insanlık suçudur. Hiçbir inanç, masum canlara kıymaya izin vermez. Hiçbir maddi, manevi, siyasi amaç, öldürmek üzerine tasarlanamaz. Vicdan sahibi yüreklerin laneti de, bu zalimlikten medet umanların üzerinde olacaktır. Devletimizin bu acılara sebep olanlardan hesap soracağına inancımız ise tamdır. Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir.


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Kudret Önen: İstanbul’un merkezi noktalarına düzenlenen söz konusu saldırıların amacı; vatandaşlarımız arasında huzursuzluk yaratmak ve Ülkemizin birliğine zarar vermektir. Ancak saldırıların sorumluları bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti hiçbir terör saldırısı ile sarsılmayacak güce ve bağlara sahiptir.

Haberin Devamı


Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyon (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay: Ülkemizin huzurunu, birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu tür saldırıları gerçekleştiren terör örgütleri ve onların destekçileri hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, milletimizi barış içinde yaşama kararlılığından vazgeçtiremeyecektir.


Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Türkiye Cumhuriyeti birlikte terörün her türlüsünün üstesinden gelecek güçtedir. Bu patlamalar ülkemizin birliğine ve dirliğine yapılmıştır. Kardeşliğimizi ve kenetlenmemizi istemeyen hainler pişman olacak. İnadına omuz omuza vererek ülkemizi birlikte yükselteceğiz. 

Haberin Devamı


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: Bu saldırılar, bizi ve polisiyle, askeriyle, korucusuyla güvenlik kuvvetlerimizi yıldıramayacaktır. Hain saldırıları düzenleyenler şunu iyi bilmelidir ki milletimiz, bütün bu saldırılara rağmen birlik ve beraberliğini koruyarak, asla yılmayacak, kanlı hesapları boşa çıkaracaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Ömer Cihad Vardan: 2016 yılı boyunca üzülerek şahit olduğumuz, ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozmaya yönelik tüm insanlık dışı saldırılar gibi bu saldırının da huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına; geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz. Zor günlerde birbirine kenetlenmeyi ve yardımlaşmayı çok iyi bilen vatandaşlarımızın bu menfur saldırının ardından da tek yürek olarak, insanlığın düşmanlarına geçit vermeyeceklerine inanıyoruz.

Haberin Devamı


Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak: Millet olarak, işadamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, işçisiyle, öğrencisiyle hep birlikte polisimizin destekçisiyiz. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin her zaman yanındayız.


Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem: Teröre karşı her zaman birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan terörün sona ermesini ümit ediyoruz. Türkiye’nin birlik ve beraberlikle, terörün üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahip olduğuna inanıyoruz.

Haberin Devamı


Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu: Artık toplum olarak tüm farklılıklarımızı ve ideolojilerimizi bırakıp, terörün oluşturmak istediği şiddet iklimine karşı ‘ortak akılla, bir ortak duruş’ sergilemeliyiz. İçinden geçtiğimiz zor ve çetin dönemlerde, iş dünyası olarak her zamankinden daha fazla ülkemize güveniyoruz ve büyük bir kararlılıkla, hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz.


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hangi gruba mensup olursa olsun, vatanımızın istikbaline kasteden terörist odaklar ocaklara ateş düşürse de, bu topraklarda en son ocak sönmeden istikbalinden ödün vermeyeceğine ant içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacaktır. Bizler de, bu büyük milletin evlatları olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda daha büyük bir azimle gayretlerimize devam edeceğiz.



İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan: Terör Türkiye’ye, milletimize karşı kanlı ve hain yüzünü bir kez daha göstermiştir. Milletçe derin bir üzüntü içinde olsak da terörün vahşi ve insanlık dışı tuzaklarına düşmeyeceğiz. Acımız ne kadar büyük olsa da yüreğimize basarak; dirayetimizi, birliğimizi koruyacağız. Teröre karşı dimdik ayakta duracağız.

 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar: İnsanlıktan nasibini almamış terör odaklarına lanet olsun. Birlik, beraberlik ve huzurumuza göz dikenlerin sonları elbet yakındır. Terör odaklarını destekleyenler, tek yürek olmuş milletimizi asla korkutamayacak, sindiremeyecektir. Döktükleri kanda boğulacaklardır.


Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran: Bu saldırı tüm Türkiye’yi hedef almıştır. Tüm Türkiye her kesimden insanıyla polisinin yanındadır. Gün bizim güvenliğimiz için hainlere göğsünü siper eden, huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin yanında olduğumuzu dosta düşmana, tüm dünyaya gösterme günüdür.


Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Başkanı Mahmut Arslan: Amaçları toplumsal bütünlüğümüzü, birliğimizi, dayanışmamızı tahrip etmek olan bu hainlerin tuzağına düşmeyeceğiz Terörün amacına ulaşmasına izin vermeyeceğiz, pes etmeyeceğiz hedeflerine ulaşmasına fırsat vermeyeceğiz. Milletimizin benzer terör saldırılarında ortaya koyduğu dayanışma, birlik ve beraberlik anlayışını devam ettireceğine inanıyoruz.


İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz: Bu saldırının hedefi yeni anayasadır, başkanlık sistemidir, güçlü Türkiye’dir. Başkanlık sistemi üzerinde toplumsal mutabakat oluştu ve AK Parti ile MHP yeni anayasa üzerinde anlaştılar. Bu uzlaşı güçlü bir Türkiye istemeyen hainleri rahatsız etti.


İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi: Dün olduğu gibi bundan sonra da yaşanabilecek terör eylemleri hiçbir koşulda birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, bizleri yıldıramayacak. Bu tür hain saldırılar tek bir yurttaşımızı bile sarsamayacak.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!