Birileri hálá ’3G’ diyor numara taşıma gecikiyor

Güncelleme Tarihi:

Birileri hálá ’3G’ diyor numara taşıma gecikiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2006 00:00

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet’in önceki gün yaptığı, ’Cepte 3G büyük değişim yaratacak’ açıklamasına Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany’den yanıt geldi. Doany Turkcell’i kastederek numara taşınabilirliğindeki gecikmenin hálá 3G’den bahseden büyük bir operatörden kaynaklandığını savundu.

TÜRK Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, Turkcell’i kastederek numara taşınabilirliğindeki gecikmenin hálá 3G’den bahseden büyük bir operatörden kaynaklandığını savundu. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, fuarın ilk gününde yaptığı konuşmada, cepte 3G’nin büyük bir değişime neden olacağını savunmuştu. Doany, "3G, beş yıl öncesinin geleceğidir" dedi. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany ve Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda gazetecilerin karşısına geçti. Doany, 3G’nin dünyadaki geçmişinin sadece üç yıl önceye gittiğini kaydetti. "Avea’nın ne zaman ihtiyacı olursa arkasındayız" mesajını da veren Doany, diğer tüm operatörlere de eşit davranmaya devam edeceklerini açıkladı. Doany ve Türktan, iki şirketin bundan sonra sabit ve mobil hatları birleştirerek ’ortak bir sinerji yaratacağını belirtti. Doany, Avea’nın kontrol edici hisselerine sahip olduklarını hatırlatarak, "Avea’nın ne zaman ve ne kadarlık yatırım ihtiyacı olursa arkalarında olacağız. Bu sayede yeni sinerjiler de yaratabileceğiz" diye konuştu.

TK ADİL DEĞİL: Doany, çoğu ülkede özelleştirme yapıldıktan sonra serbestleşme olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Bu Türkiye’de farklı oldu. Özelleştirme yapıldıktan sonra lisanslar ancak 2005-2006’da verildi. Diğer piyasalarda yaşananların tersi oldu. Ama Türk Telekom olarak bunları avantaj kullanmıyoruz. Kasti gecikmeler olmuyor. Telekomünikasyon Kurumu’na soruyoruz. Rekabeti sağlamak bütün düzenleyici kurumlar için zordur. Burada bir anlamda adil olmayan rekabet var. Yapılan bütün yatırımları devretmiş olursunuz. Temmuz ayında hesap ayrıştırmasıyla ilgili çalışmaları tamamladık. Ara bağlantıyla ilgili dokumanları da sunmuş olacağız. Telekomünikasyon Kurumu, Türk Telekom’u adil olmayan fiyatları uygulamasını söylüyor. Mahkemede fiili maliyetlerimizi göstererek savunma yapacağız."

ALTYAPIMIZ HAZIR: Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan ise, 3G hizmeti vermek için altyapılarının hazır olduğunu dile getirerek, bunun için 250 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ancak Avrupa’da 3G konusunda henüz başarıya ulaşan bir ülke bulunmadığına dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!