Bir yılda 6 milyon Miller bira içildi

Güncelleme Tarihi:

Bir yılda 6 milyon Miller bira içildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2001 01:48

Amerikan birası Miller Genuine Draft (MGD), bir yıl önce girdiği Türkiye pazarında 6 milyon şişe tüketildi. Bu başarısından dolayı Türkiye, Amerika'daki merkez tarafından en başarılı ilk on pazar içine alındı.

Miller, Amerika'nın en eski ve büyük bira üreticilerinden Philip Morris'e bağlı Miller Brewing Company ile Anadolu Grubu bünyesindeki Efes İçecek Grubu arasında yapılan lisans anlaşması sonucunda geçen yaz Türkiye pazarına girmişti.

İlk yıl 4 bin satış noktasında bulunmayı hedefleyen Miller, 2000 yılı sonunda 7 bin satış noktasına ulaştı. Miller, ikinci yılında ise satışını ikiye katlamayı hedefliyor.

Özellikle A-B gelir grubuna hitap eden Miller, Türkiye'deki birinci yılında şişe ambalaja ek olarak 50 cl. kutu ambalajda da satışa sunuldu. 100'den fazla ülkede satılan Miller. 5.3 milyar litrelik satışıyla dünyanın en büyük bira üreticileri arasında yer alıyor. Miller'ın Türkiye'deki temsilcisi Efes İçecek Grubu 8 bira fabrikasında, 1.1 milyar litreyi aşan kapasitesiyle bölgenin en önde gelen üreticisi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!