Bir umudu İstanbul

Güncelleme Tarihi:

Bir umudu İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 02:12

IMF Başkanı Christine Lagarde, kadınların zirveye çıkması gerektiğinin altını çizerek, geçtiğimiz yııl İstanbul’da düzenlenen ‘G20 Merkez Bankası Başkanları Zirvesi’nden bir örnek verdi. Bu zirveden bir fotoğraf karesi paylaşan Lagarde, “İstanbul fotoğrafı bu durumu değiştirecek. Odadaki tek kadın olmanın üstesinden bu fotoğraf gelecek” dedi.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Dünya Kadınlar Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, erkeklerin egemen olduğu finans ve ekonomi dünyasında kadınların bu durum ile nasıl mücadele edeceklerini anlattı. Lagarde, Fransa eski Maliye Bakanı olan Harvard Üniversitesi Tarih profesörü Niall Ferguson’un sorularını cevapladı. 

KALKANA GEREK KALMASIN

Lagarde, Niall Ferguson’un, “24 kişiden oluşan IMF Yönetim Kurulu’nda 23 kişi erkek, bir umut görüyor musunuz? Dünya tersine gidiyor. Siyasette pis bir maço çizgi var. Ayrıca, kadınların zirveye çıkması için yaşlı bir timsahın kalın derisine ihtiyaçları var” ifadesini kullanmıştınız bunu açıklarmısınız? şeklindeki soruya şu cevabı verdi: “Timsah derisi ifadesini bel altından vurmalara, iğrenç saldırılara karşı söyledim. Üzüntüyle belirtmek isterim ki, timsah derisi maalesef bir süre için ’olmazsa olmaz’ gibi bir şeydi. Umut ediyorum ki, artık timsah derisini üzerimizden atabilelim. Normal insanlar gibi kalkan kullanmadan yaşayalım.”

Haberin Devamı

ZİRVEDE TEK BAŞINA

Konuşması sırasında, 10 Şubat 2015 tarihinde İstanbul’da düzenelenen Merkez Bankası Başkanları Zirvesi’nde çekilen ve burada tek kadın olduğunu gösteren bir fotoğrafı paylaşan Lagarde, şunları söyledi: “İstanbul fotoğrafı bu durumu değiştirecek. Kadınların tüm masalarda yeri olsun. Bu çeşitliliğin gerekliliğine, insanlık olarak bizimde bu fotoğraftaki gibi tüm masalarda yerimiz olması gerektiğine inanıyoruz. İnsanlığın ihtiyacı olan beceri ve tecrübenin yarısını kaybediyoruz. Umarım bu fotoğraf bu durumu değiştirecek.”

SOSYAL MEDYADA YANKI UYANDIRMIŞTI

İSTANBUL’da çekilen zirve fotoğrafında Lagarde’ın yanında Türkiye Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile neşeli sohbet ettiği görülüyor. Fotoğrafta ABD Hazine Bakanı Jack Lew onları izlerken diğer tarafta ise finans dünyasının en güçlü kadını FED Başkanı Janet Yellen, sıkılmış halde fotoğrafın çekilmesini bekliyordu. 21. Yüzyıl Finans Dünyası’nda kadının rolünü gösteren klasik bir fotoğraf dönüşen İstanbul zirve pozu, sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 5’İNCİ KADINI

FORBES dergisi tarafından dünyanın en güçlü 5’inci kadını olarak gösterilen Christine Lagerde, 2011’den bu yana IMF’nin ilk kadın başkanı olarak görev yaparken, FED’in ilk kadın başkanı olan Yellen’in dünya ekonomisi ile ilgili görüş ve tahminleri, hatta ağızlarından çıkan tek kelime bile dünya ekonomisinin gidişatına yeni bir yön vermeye yetiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!