Bir gecelik krallık 100 milyondan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bir gecelik krallık 100 milyondan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin önde gelen otellerinin kral dairelerinde gecelik konaklama 100 milyon liradan başlıyor. Geceliği 1.3 milyar lira olan kral daireleri de var. Bu fiyatlara rağmen, kral daireleri hiç boş kalmıyor.

Türkiye'deki beş yıldızlı otellerin kral daireleri hiç boş kalmıyor. Hepsi kentin en güzel manzarasını görüyor. Kral daireleri, oteller için gösterge oluyor. Her otel, kral dairesine özgü ayrıcalıklar koyuyor. Kimi özel yemek odasına özen gösterirken, kimi perdelerini el dokuma döşüyor. Kimi kral dairelerine altın armatür koyuyor. Dairelerin adı ‘‘kral’’ olunca, fiyatı da ‘‘krallara layık’’ belirleniyor. Türkiye'deki otellerin kral dairelerinin fiyatı 100 milyon liradan başlayıp, 1 milyar 315 milyon liraya kadar uzanıyor.

Kral dairelerinin bir gecelik fiyatları, büyüklüklerine, donanımlarına, manzaralarına ve konumlarına göre 400 dolar ile 5 bin dolar arasında değişiyor. Haftalık Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, Çırağan Palace'ın kral dairesinin bir geceliği 5 bin dolar. En ucuz kral dairesi ise geceliği 400 dolar olan Bursa Çelik Palas.

Kral dairelerini diğer odalardan ayıran bazı önemli özellikler var. Geceliği 1725 dolar olan İstanbul Beşiktaş'taki Conrad International'ın kral dairesi tam 240 metrekare. Dairenin en iddialı olduğu özelliği ise büyüleyici boğaz manzarası.

ROLEX ARMATÜR

İstanbul Taksim'deki Ceylan Inter-Continantal'in dört tane kral dairesi var. Bunların hepsinde hidro masajlı jakuzi, ikisinde ise sauna bulunuyor. Banyodaki armatürlerin markası Rolex. Perdeler özel olarak elde dokutulmuş ve yemek takımları İspanyol Mariner S.A., Alman Collection Marco gibi dünyaca ünlü markaların koleksiyonundan seçilmiş. Bu dairelerde kalmanın bir gecelik maliyeti ise 3 bin dolar.

İstanbul'un göbeği Taksim'deki The Marmara otelinin de iki kral dairesi var. Bu daireler manzaralarına göre ‘‘Dolmabahçe’’ ve ‘‘Topkapı’’ olarak adlandırılıyor. Geceliği bin dolar olan bu dairelerden Topkapı'ya modern tarz hakimken, Dolmabahçe'de Osmanlı Türk sentezi ağır basıyor.

Antalya'daki Falez Otel'in kral dairesi 300 metrekare. Geceliği 750 dolar olan bu daire Antalya manzarasına hakim. Yatak odasının büyüklüğü 46 metrekare, yemek odası 44 metrekare olan dairenin banyosunun büyüklüğü ise 27.5 metrekare.

ANADOLU OTELLERİ

Ankara'daki Ankara Hiltonsa'nın kral dairesinin jakuzili banyosundaki armatürler altın kaplama. Odanın yandaki odayla birleşme imkanı var. Bu durumda 675 dolar olan dairenin gecelik fiyatı 975 dolara çıkıyor.

Anadolu'nun çeşitli illerinde otel yapan yatırımcılar da tesislerde bir kral dairesine yer vermeyi ihmal etmiyor. Bu dairelerde genellikle seçim çalışmaları ya da açılışlar için Anadolu'ya giden politikacılar kalıyor. Bu daireler üç ya da dört odadan oluşuyor.

Kral daireleri kimleri ağırladı?

İstanbul, Ankara ve İzmir'in kral daireleri bugüne kadar bir çok ünlüyü ağırladı. Bunlardan bazıları:

İspanya Kraliçesi Sofia ile Kral Juan Carlos, sabık Yunan Kralı Constantine, İran'ın devrik şahı Rıza Pehlevi, Suudi Arabistan'ın bir önceki kralı Faysal, Belçika Kralı Albert, Belçika Veliaht Prensi Philip, ABD Başkanı Bill Clinton'un eşi Hillary Clinton, Bulgaristan'ın eski devlet başkanıTodor Jivkov, dağılan Sovyetler Birliği'nin son devlet başkanı Gorbaçov, Pakistan'ın eski başbakanı Benazır Butto, Almanya Başbakanı Helmut Kohl, Luciano Pavarotti, Madonna, Liza Minelli, Julio Iglasias, Michael Jackson, La Toya Jackson.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!