Biotekno yüzde 42 bin büyüdü, Avrupa ve Ortadoğu rekoru kırdı

Güncelleme Tarihi:

Biotekno yüzde 42 bin büyüdü, Avrupa ve Ortadoğu rekoru kırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 00:00

Türk teknoloj firmaları Biotekno ve Millenicom, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın büyüme rekortmeni oldu.

Haberin Devamı

ORTADOĞU, Afrika ve Avrupa (EMEA) bölgesinde son 5 yılın en hızlı büyüyen teknoloji firmalarının sıralandığı ‘Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı’nda, bu yıl ilk kez Türk firmaları ilk iki sırada yer aldı. Türkiye’den Biotekno ve Millenicom, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın en hızlı büyüyen şirketleri oldu. Mobil iş çözümleri sunan Biotekno, yüzde 42 bin 417’lik büyüme rakamıyla bölgedeki tüm rakiplerinin önüne geçerken, telekomünikasyon hizmetleri alanında hizmet veren Millenicom da yüzde 39 bin 484 oranında büyüyerek listeye ikinci sıradan girdi. Bu yıl Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA listesine rekor bir başarı ile Türkiye’den 30 firma girdi. Mobil içerik üreticisi Cetech de listeye ilk ondan girmeyi başaran diğer Türk firması oldu.
39 ülkeden 800 firma
Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA 2009 Programı’nda yapılan sektörel sıralamada ise Biotekno’nun yazılım alanında, Millenicom’un ise ağ ve telekomünikasyon sektörü sıralamasında birinci sırada yer aldığı dile getirildi. Bu yıl dereceye girenlere ödüllerinin Londra’da Chelsea futbol kulübünün  tesislerinde gerçekleştirilen törenle verildi. Programda, EMEA bölgesindeki 39 ülkeden 700-800 teknoloji firması yarıştı.
Türkler zirveyi zorladı
Deloitte Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Endüstri Lideri ve Ortağı Oktay Aktolun, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın en hızlı büyüyen teknoloji firmalarının sıralandığı Teknoloji Fast500 EMEA Programı’nda her yıl en az 20 teknoloji firmasıyla yer alan Türkiye’nin, bu yıl beş haneli büyüyen firmalarıyla zirveyi zorladığını kaydetti. Aktolun, sözlerini şöyle sürdürdü: “39 ülkeden 700-800 teknoloji firmasının yarıştığı ve uluslararası arenada saygınlığı ile bilinen bu uluslararası programda zirvede yer almak, diğer Türk teknoloji firmalarını da cesaretlendirecek ve Türkiye’nin yurtdışında teknoloji ile bilinirliğine önemli katkı sağlayacak.”

Haberin Devamı

Biotekno: Doğru ekiple doğru ürünlere odaklandık

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da Chelsea Stadyumu, Great Hall’da gerçekleştirilen törende birincilik ödülünü alan Biotekno CEO’su Ahmet İlhan Öney, şöyle konuştu: “Biotkeno her yenilikçi firma gibi bu krizi kendi farklılığını ortaya koyarak ve yeni iş alanlarına odaklanarak aşmayı başardı. Bu başarının ekonominin en zorlu döneminde doğru bir ekiple doğru ürünler üzerine odaklanmamızın bir sonucu olduğuna inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!