Bill Gates, üç taşla düşünce hızına ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Bill Gates, üç taşla düşünce hızına ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

13 yaşında üç taş oyununu çözmek için ilk programını yazarak dijital dünyanın kapılarını açan Bill Gates, ikinci kitabı ‘‘Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında Çalışmak’’ ile şirketlere 21'inci yüzyılın rekabet dünyasında başarılı olmanın sırlarını veriyor. Kitap, dün dünya ile aynı anda Doğan Yayıncılık tarafından Türkiye'de de satışa sunuldu.

İlk bilgisayar programını 13 yaşında üç taş oyununu çözmek için yazan ve bugün 44 yaşında dünyanın en zengin adamı haline gelen Microsoft'un patronu Bill Gates, ‘‘Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında Çalışmak’’ adlı son kitabıyla, şirketlere 2000'li yılların ekonomisinde varolmanın sırlarını sunuyor. Gates'in ‘‘A Road Ahead’’den (Önümüzdeki Yol) sonraki ikinci kitabı olan Dijital Sinir Sistemiyle Düşünce Hızında Çalışmak, dün Doğan Kitapçılık tarafından tüm dünya ile aynı anda ve Türkçe olarak satışa sunuldu. Türk okurları, 24 dilde çevrilerek 60 ülkede satışa çıkan kitapla saat farkı nedeniyle ABD'den önce buluştu.

DÜNYA İLE AYNI ANDA

Bill Gates'in iş dünyasının geleceği için yazdığı kitap, Doğan Kitapçılık'ın Genel Müdürü Mehmet Yaşin ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv tarafından Etiler D&R'da düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

Mehmet Yaşin, geleceğin kapısını aralayan kitabı, dünya ile aynı anda Türk okurlarına sunmakta gurur duyduklarını bildirdi. Yaşin, ilk baskısı 5 bin adet olan kitabın, kendi alanında rekor satışa ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

HEDEF YÖNETİCİLER

Doğan Kitapçılık olarak Türkçe ve baskı kalitesi kadar hıza da büyük önem verdiklerini anlatan Yaşin, ‘‘Bu kitap ile Bill Gates geleceği bugünden başlatıyor. Biz de Doğan Kitapçılık'ın geleceğini bugünden başlatmanın grurunu yaşıyoruz’’ dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise, kitabın esas hedefinin yöneticiler olduğunu vurguladı. Günümüzde dijital ekonominin gündemde olduğuna işaret eden Ciliv, önümüzdeki 10 yılda yapılacakların, geçmişteki 50 yılda yapılanlardan daha fazla olacağına dikkat çekti. Ciliv, Gates'in kitabında ‘‘Dijital Sinir Sistemi’’ (DSS) adı verilen yeni bir dijital sürece ilişkin tavsiyeleri bulunduğunu anlattı.

INTERNETTE DE SATILACAK

4 milyon 250 bin liradan satışa sunulan kitap, dijital ortamda da Türk okurlarıyla buluşacak. Kitabı satın almak isteyenler D&R mağazalarının yanısıra Internet'ten Hürriyet, Milliyet ve Radikal gazetelerinin web sayfaları üzerinden sipariş verebilecekler.

Bu arada kitap ile birlikte verilen okur bilgi formunu doldurup yollayanlar, üç ayda bir yayınlanan ‘‘Microsoft.life’’ dergisinin 1999 yılı ücretsiz aboneliğine de hak kazanacak.

Kötü haberler çabuk yayılmalı

BILL Gates, bir ‘‘teknoloji’’ kitabından çok bir ‘‘iş’’ kitabı olan 422 sayfalık eserinde sık sık iş dünyasının bilgi teknolojilerine yaptığı yatırımdan düşük oranlarda yararlandığını vurguluyor. Gates, kitabında tanımladığı Dijital Sinir Sistemi'ni (DSS) oluşturabilmek için mevcut bilgi teknolojisi yatırımlarının yeterli olabileceğine dikkat çekiyor. Bu yönüyle Gates'in kitabı bir ütopyayı değil, hayatın her aşamasında uygulanabilecek bir sistemi gözler önüne seriyor. Gates'in DSS konusundaki en önemli değerlendirmelerinden biri, doğru bilginin doğru zamanda ve doğru insanlara ulaşması. Gates,‘‘Önemli olan iyi haberlerin çabuk yayılması değil, kötü haberlerin çabuk yayılmasıdır. Şirketler kötü haberleri zamanında alarak gerekli ve hayati önlemleri alabilir’’ diyor. ‘‘İş dünyasına ve işletme liderlerine bir dijital çağda avantaj ve inanılmaz olanakları gösterecek bir harita sunmak istedim’’ diyen Bill Gates'e göre, yeni ekonominin kalbi yeni iş anlayışından geçiyor. Bu anlayışın ana başlıklarını ise hızlı kullanım, doğru üretim planlaması için doğru bilgilenme, yetkilendirilmiş işçiler ve pazar alanıdaki değişime duyarlılık oluşturuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!