Bill Gates, Peru’dan zengin

Güncelleme Tarihi:

Bill Gates, Peru’dan zengin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gates, 63 milyar dolarlık serveti ile Peru'dan daha zengin.

W. Buffet, 28 milyar dolarla Kuveyt'i geride bırakıyor.

Ted Turner, 9.1 milyar dolarla Panama'dan zengin.

En zengin 400 Amerikalının serveti, İngiltere'yi yakalıyor.

ABD zenginlerinin kişisel servetleri dünyanın birçok ülkesinin Gayri Safi Milli Hasılasını (GSMH) geride bırakıyor.

Forbes dergisinin ‘‘En zengin 400 ABD’’liyi belirleyen sıralamasına göre, ‘‘ABD'nin en zengin adamı’’ unvanını hálá elinde tutan Microsoft Başkanı Bill Gates'in 63 milyar dolar olarak tahmin edilen serveti, 25 milyon nüfuslu Peru'nun milli gelirini geride bırakıyor.

ABD'nin dördüncü zengini Warren Buffet'in 28 milyar doları aşan kişisel serveti, nüfusu 2 milyonu aşan petrol zengini Kuveyt'in GSMH'sını geride bırakırken, listede 21'inci sıra gibi daha mütevazı bir yerde bulunan medya patronu Ted Turner'in 9.1 milyar dolarlık serveti 2.7 milyon nüfuslu Panama'nın GSMH'sına eşit büyüklüğe ulaşıyor.

Forbes'in listesinde yer alan en zengin 400 Amerikalının 1.2 trilyon doları bulan toplam serveti ise dünyanın en zengin ülkeleri arasında sayılan İngiltere'nin GSMH'sına çok yakın bir tutar oluşturuyor.

ZENGİN DAHA ZENGİN OLUYOR

Forbes'in haberinde, zenginlerin giderek daha da zenginleştiği, en zenginler listesini oluşturan 400 kişinin toplam servetinin bir yılda yüzde 20 artış gösterdiği bildiriliyor. Buna tek istisnayı yıl içinde Microsoft'un karşılaştığı hukuki sorunlar yüzünden tam 22 milyar dolar kaybeden Bill Gates oluşturuyor. Gates, kısa sürede uğradığı büyük kayıplara rağmen hálá birinciliğini korumakla birlikte, Oracle firmasının Başkanı Larry Ellison aradaki farkı giderek kapatıyor. Forbes'in geçen yılki sıralamasında 12'inci olan Ellison, yıl içinde yaptığı büyük atakla 60 milyar dolara ulaşan servetiyle ABD zenginleri arasında 2'inci sıraya yerleşmiş bulunuyor.

En zengin ABD'liler arasında 3'üncü sırada ise 36 milyar dolarlık servetiyle Microsoft'un kurucularından

Paul Allen geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!