Bilişim'de banka ağırlığı

Güncelleme Tarihi:

Bilişimde banka ağırlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

AVRUPA'nın ikinci, kendi bölgesinin en büyük bilgi teknolojileri fuarı Bilişim 2000 A CeBIT Event'de finans sektöründen kuruluşların yoğunluğu dikkati çekti. Fuarda 9 banka ve 6 aracı kurum yeni internet hizmetlerini ziyaretçilere tanıtıyor. Bankalar ‘‘Bilişim 2000’’ fuarında yeni ürünlerini tanıtırken, aracı kurumlar da internet üzerinden on-line borsa ve yatırım hizmetleri veren ürünleri hakkında ziyaretçilere bilgiler verdiler. Fuarda yer alan bankalar ve aracı kurumların tanıttıkları ürünler şöyle:

YAPI KREDİ:

Türkiye'nin telefon bağımlılığını ortadan kaldıran ilk POS terminalin tanıtımın yaparken, bu ürünle bakkal süpermarket gibi perakendecilere, dağıtım yapan şirketlere, kurye şirketlerine, kapıya hizmet götüren şirketlere kartla tahsilat yapma imkanı veriyor. Yapı Kredi bu ürünü dışında ‘‘Teleweb’’ isimli internet bankacılığı hizmetini tanıtıyor.

OSMANLI BANKASI:

Ziyaretçilere ‘‘www.osmanli.com.tr’’deki e-life, tarihte bugün, şube ve ATM bölümlerini tanıtıyor. Standda belgeleme sorunun çözen e-dekont, ihtiyaç ve fikrin belirtildiği görüntülü f-chat ve tüm finansal ihtiyaçlara cevap veren Osmanlı finans portalı hakkında bilgiler veriliyor. Banka ayrıca sanal ortamda güvenli alışveriş sağlayan webmondial sanal MasterCard'ı da Bilişimde tanıtıyor.

DENİZBANK:

24 saat müşterilerinin hesaplarına ulaşabilecekleri ve bankacılık işlemlerini on-line yapabilecekleri kiosklarını tanıtırken, müşterilerinin kendi başvurularını kendilerinin yapabilecekleri internet şubesini ziyaretçilere sunuyor.

İŞ BANKASI:

İnteraktif telefon ve interaktif bilgisayardan oluşan interaktif bankacılık hizmetlerini tanıttığı fuarda internet bankacılığı hizmetlerinin yapıldığı kiosklarıda ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

İKTİSAT BANKASI:

Bilişim 2000'de İktisat Direkt adı altında internet, telefon, wap ve avuç içi bilgisayar bankacılığı (PALM) hizmetlerinin tanıtımını yapıyor.

GARANTI BANKASI:

İnternet bankacılığının yanısıra internette güvenli alışveriş imkanı veren Sanal Kart'ı ve sınırsız internet sahibi olacağınız Şubesiz Bankacılık ürününü tanıtımını yapıyor.

TEB:

Fuarda internet bankacılığı ve yatırım hizmetleri hakkındaki ürünlerini ziyaretçilere tanıtıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!