Bilgisayarda giyin elbiseni öyle seç

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayarda giyin elbiseni öyle seç
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bilişim 97 Fuarı'nda sergilenen yenilikler ilgisi çekiyor. IBM'in tekstilciler için geliştirdiği program, bilgisayara yüklenen fotoğrafınıza, almayı planladığınız elbiseyi giydirip, size gösteriyor. Yeni çizimleri, modeller üzerinde gören tekstilciler, siparişlerini buna göre verebiliyor.

Beylikdüzü TÜYAP'ta süren Bilişim 97 Fuarı, sergilenen yeni teknolojilerle ilgi odağı oldu. Bilgisayar firmaları, bir yandan çocukların ve gençlerin ilgisini çekecek ürünlerini ön plana çıkarırken, diğer taraftan da üreticilere kolaylık getirecek yeniliklerini de tanıtıyor.

IBM Bilişim'97 Fuarı'nda özellikle çözüm programları sunduğu standına ‘‘Çözüm Kenti’’ ismini verdi. IBM, hastaneden, otele, bankadan, televizyona kadar pek çok alanda sunduğu hizmetleri fuardaki bu standta sergiliyor. ATM uygulamaları, şirket içi Internet sistemi, ev bankacılığı Bilişim'97'de yer alıyor.

JAKAR MODÜLÜ

IBM ayrıca fuarda tekstil sektörüne yönelik yeni bir modül ‘‘Jakar Modülü’’nü de sergiledi. Jakar modülü, tekstilcilerin özel ihtiyaçlarına cevap veren fonksiyonlarla desen tasarımı, desenin hazırlanması, örgü yerleştirimi ve tezgahlara disket verilmesi ile ilgili işlemleri en kısa sürede gerçekleştiren bir çözüm olarak tanımlanıyor. Tekstille ilgili birçok teknik terim baz alınarak hazırlanan simülasyonlarla kumaşı tazgahta ddokumadan görüp değerlendirme imkanı sağlıyor. Büyük bir iplik kütüphanesi ve iplik tarama özelliği ile tasarımlar dilenildiği gibi deneniyor.

Ayrıca üç boyutlu giydirme imkanı ile bu çözüm, desenleri mayodan, masa örtüsüne kadar geniş bir yelpazede nasıl görüneceği hakkında en uygun sunumu da veriyor. İstenilen renk ve desen bilgisayar ekranından seçilerek, herhangi bir mankenin ya da müşterinin üzerinde denenebiliyor. Artık müşteri bir kıyafeti bilgisayar tuşuna dokunarak kendi üzerinde görebilecek. Böylelikle çok kısa bir süre içinde kıyafet deneme çıkarma sorunu olmadan alışveriş yapılabilecek.

EĞİTİME HİZMET

Siemens Nixdorf, Bilişim'97 Fuarı'nda ‘‘Bilgisayar Çözüm Paketleri Kiralama Sisteminde ilk halka; Eğitime Erişim’’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bu paketin uygulanacağı seçilmiş pilot okulların her birine ayrı Internet Web sayfası hazırlanacak. Öğrenciler Internet üzerinden okullarına ulaşabilecek. Bu proje için Siemens 1 trilyon liralık yatırım yaptı.

Çocuklar için TV filtresi

Bilişim' 97 Fuarı'na katılan Atılgan Elektrik-Elektronik firması da bilgisayar ve televizyon filtrelerini tanıtımını gerçekleştiriyor. Özellikle televizyonu yakından seyreden çocuklara yönelik olarak TV ekranına takılan filtre, ziyaretçiler tarafından ilgi gördü. TV filtresi, normalde 3 metre olan TV izleme uzaklığını 1 metreye kadar indiriyor. Buna karşın, X ve UV ışınlarını engelleyerek, gözlere zarar vermesini önlüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!