Beytüşşebaplı mucit keşfedilmeyi bekliyor!

Güncelleme Tarihi:

Beytüşşebaplı mucit keşfedilmeyi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 11:20

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde lise öğrencisi olan Mehmet Gökçe, kendi imkanlarıyla oyuncak bir ekskavator yaptı. Topladığı tahta ve iğnelerle bir iş makinesi yapan mucit daha güzel oyuncaklar yapmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Beytüşşebap’ın Başaran köyünde ikamet eden lise öğrencisi Mehmet Gökçe, bal arılarının petekleri ve iğnelerle oyuncak bir iş makinesi yaptı. Yaptığı iş makinesini köydeki çocuklara hediye ettiğini söyleyen Mehmet Gökçe, bunu hobi olarak yaptığını söyledi. Gökçe, “Küçükken hep hayalimde operatör olmak vardı, iş makinelerinden esinlenerek böyle bir makine yaptım. Daha güzel işler başaracağımdan hiç kuşkum yok. İmkanım olsa çok daha güzel şeyler yapabilirim. Yaptığım bu oyuncak iş makinelerini köydeki çocuklara veriyorum. Böyle yaparak hem hayalimi gerçekleştiriyorum hem de çocukları sevindiriyorum’’ dedi.

Köydeki çocukların ilgi odağı olmayı başaran mucit öğrenci çevresinde toplanan çocuklara yaptığı iş makinesinin nasıl çalıştığını gösterdi. Gökçe, bundan önce de elektrikli su botları ve elektrikli oyuncaklar yaptığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!