Beyaz eşya sanayicisi ihracatta artış bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Beyaz eşya sanayicisi ihracatta artış bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 11:59

Türkiye'nin ihraç edilen beyaz eşya sayısının bu yıl, geçen yıla göre 2 milyon adet artarak 17 milyon adet seviyesine çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Aydilek, yaptığı açıklamada, Avro Bölgesi'ndeki krize rağmen beyaz eşya satışları açısından yılın ilk dönemi itibarıyla herhangi bir gerilemenin söz konusu olmadığını bildirdi.

Sektör olarak 2011 yılını bir önceki yıla göre yüzde 20 büyüme ile kapattıklarını hatırlatan Aydilek, “Bu sene iç piyasaya yönelik satışlar geçen yılla aynı seviyede. Ekonomik büyümede yavaşlama beklentilerine rağmen hala yüksek seviyelerde kalmanın önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Kuzey Afrika'daki faaliyetlerimiz arttı”

Avrupa'da ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde adet bazında ihracatın yılın ilk yarısı itibarıyla artmasının önemli olduğuna dikkati çeken Aydilek, “Özellikle Arap Baharı sonrası dönemde Kuzey Afrika ülkelerindeki faaliyetlerimiz oldukça artmış durumda. Bunun yanı sıra Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetlerinde de satın alma gücünün artmasına paralel olarak satışlarımız artıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Krize rağmen ihracatta yaşanan bu gelişmeleri “olumlu” olarak nitelendiren Aydilek, “Batı Avrupa ülkelerinde Türk ürünlerinin kabul edilebilirlik oranı çok yüksek. Ürünlerimiz bütün dünyada beğeniliyor. Türkiye, Avrupa'nın beyaz eşya üssü. Bununla gurur duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

2012 yılı satış hedefleri hakkında da bilgi veren Aydilek, geçen yıl iç satış ve ihracat dahil toplam 21 milyon beyaz eşya satıldığını bunun 6 milyonunun iç satış, 15 milyonun ihracat olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Bu yıl sonunda iç satışların aynı kalacağını tahmin ettiklerini, buna karşın ihracatta yaklaşık 2 milyon adet artış beklediklerini kaydeden Aydilek, 2012 yılı sonuna kadar satılacak beyaz eşya sayısının 23 milyon ve ihracat miktarının ise 17 milyon adet olmasını beklediklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!