Beta Ayakkabı davasında önemli gelişme: Bir yıllık süreyi aldı

Güncelleme Tarihi:

Beta Ayakkabı davasında önemli gelişme: Bir yıllık süreyi aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 11:04

Geçen yıl sonunda konkordato talep eden Beta Ayakkabının dün görülen davasında önemli bir karar çıktı. Mahkeme, Beta’nın iki şirketi için 1 yıllık kesin mühlet verdi. Bu kararla birlikte şirket, faaliyetlerin daha rahat bir biçimde sürdürebilecek. Beta’nın toplam borcu ise 100 milyon TL seviyesinde. Beta'nın, Türkiye genelinde 50 kadar mağazası bulunuyor.

Haberin Devamı

BETA Ayakkabı San. AŞ ve Beta İç ve Dış Tic. AŞ için kritik dava dün görüldü. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına çok sayıda alacaklı vekili yanı sıra şirket avukatları da katıldı. Konkordato komiser heyetinin hazırladığı değer tespit raporu dosyaya sunuldu. Duruşmada söz alan alacaklı vekilleri, 12 Şubat günü verdikleri dilekçe doğrultusunda, kesin mühlet verilmesini talep etti.

KİRA BEDELLERİ ÖDENMİYOR
Bir kısım alacaklı vekili ise, “Kesin mühlet talebinin reddine karar verilsin” dedi. Bazı alacaklı avukatları ise “Kira bedelleri ödenmiyor. Dürüstlük ilkesine aykırı davranılıyor. Kesin mühlet verilmesin” talebinde bulundu.

BİR YILLIK KESİN MÜHLET ALDI
Mahkeme, yaptığı yargılama sonrası iki şirkete 1 yıllık kesin mühlet verdi. Kesin mühlet kararı 18 Şubat’tan itibaren başlıyor. Bu kararla birlikte, iki şirket de 18 Şubat 2020’ye kadar tedbir kapsamında olacak.

Haberin Devamı

PERSONEL ÇIKARTMADIK
Beta Ayakkabı Avukatı Fatih Ekrem Ekinci, karara ilişkin yaptığı değerlendirmede “Müvekkil şirket çok köklü bir marka. Bu türden şirketlerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri oldukça önemli... Şirket, satışını yaptığın ürünlerin üretimini kendisi yapıyor. Bu avantaj ile, bu bir yıllık süreçte alacaklılarını da sürecin bir parçası olarak görerek, içinde bulunduğu mali krizi aşacaktır. Şirketin bu gücü var” dedi. Av. Ekinci, Beta Ayakkabı bünyesinde 200 kişinin çalıştığını, bu süreçte tek bir personelin de işten çıkarılmadığını belirtti.

Bu arada, Beta Ankara Ayakkabıcılık AŞ'nin, Ankara Asliye Ticaret Mahkemesinde görülen davasında ise mahkeme, konkordato talebini geri çevirdi. 

 

BAKMADAN GEÇME!