BES’e otomatik katılım gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

BES’e otomatik  katılım gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 21:02

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de tasarruf oranlarını artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) otomatik katılım uygulamasına dönük mevzuat çalışmalarını başlattıklarını ve taslağı en kısa zamanda Meclis’e sunmayı planladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yurt içi tasarrufların artırılması için BES’in gelişmesine ve yaygınlaşmasına büyük önem verdiklerini vurgulayarak 2013’ten itibaren sistemde yatırılan katkı paylarına yüzde 25 devlet katkısı vermeye başladıklarını hatırlattı. Şimşek, getirilen bu yenilik sonucunda, 2013 yılı başında yaklaşık 3 milyon kişi olan katılımcı sayısının bu yılın mart ayı itibarıyla 6 milyon kişiye ulaştığını bildirdi.

Şimşek birçok ülkede hayata geçirilen uygulamanın, İngiltere, Yeni Zelanda, ABD gibi ülkelerde başarılı örneklerinin bulunduğuna işaret ederek pilot projesi başarıyla sonuçlanan oto-katılımın Türkiye’de de bireysel emeklilik sisteminin kapsayıcılığının artırılması amacıyla kullanılabilecek bir uygulama olacağının değerlendirildiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!