Beş yıldızlı otellerin salonları karaborsa

Güncelleme Tarihi:

Beş yıldızlı otellerin salonları karaborsa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet Dergi Grubu'na bağlı Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, İstanbul'daki beş yıldızlı 30 otelin toplantı salonları, mayıs ayı için tamamen doldu. Salonların günlük kirası 10 bin dolara kadar ulaşıyor.

İstanbul'daki beş yıldızlı otellerde son bir aydır yer bulunamıyor. İstanbul'daki 30 lüks otelin Mayıs ayı rezervasyonları tamamen doldu. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, yaz gelmeden toplantı, seminer, yeni ürün tanıtımı gibi etkinliklerini biran önce tamamlamak isteyen şirketler, Haziran ayı için rezervasyon kuyruğuna girdi.

Dergide yer alan habere göre, İstanbul'da sayıları 30'a ulaşan beş yıldızlı otellerin toplantı salonları Mayıs ayı için yok sattı. Bunda, şirketlerin uzun süren bayram tatili sonrasına ertelediği etkinlikleri yaz gelmeden tamamlamak istemesi etkili oldu.

Ceylan İnter Continental Otel'in Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Tuba Öztek, mayıs sonuna kadar bütün salonlarının dolu olduğunu söyledi. Öztek, ‘‘Bazı şirketler uzun bayram tatili nedeniyle önemli toplantılarını ertelemişti. Bayram sonrasında da yaz tatili gelmeden bu etkinliklerini tamamlamak istiyorlar, rezervasyonlar mecburen Haziran'a kayıyor’’ dedi.

Hyatt Regency Otel Ziyafet Koordinatörü Yağmur Sencer ise toplantı salonlarının son iki haftadır hiç boş kalmadığını belirterek, otelde tam gün salon kiralayan şirketlere, bir öğle yemeği ve iki kahve arası molasında kuru pasta, çay kahve ikramında bulunulduğunu söyledi.

GÜNLÜĞÜ 10 BİN DOLAR

Beş yıldızlı otellerin salonları, Haziran ayından sonra da bu kez düğünler için kiralanmaya başlanacak. İstanbul'daki beş yıldızlı otellerin toplantı salonları, 400 metrekareden başlayıp bin 500 metrekareye kadar çıkabiliyor. Bu salonlarda şirketlerin sunumlarının kolaylaştıracak çeşitli teknik bölümler de bulunuyor. Salonların tam günlük kirası ise büyüklük, sunulan hizmet ve teknik donanıma göre, 800 dolar ile 10 bin dolar arasında değişiyor. Şirketler otellere kişi başına öğle yemeği için ortalama 45 dolar, çay kahve ikramı için de 8 dolar ödüyor.

Bazı otellerde salon yemeğinin fiyatı (dolar)

Ceylan İnter-Continental 28

Conrad İnternational 32

Grand Hotel Tarabya 50

Holiday Inn 21

Pera Palas 35

Hotel Princess 30

Hotel Richmond 30

Klasis Resort Hotel 20

The Plaza Hotel 20

Polat Renaissance 24

The Marmara 24

The President Hotel 16






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!