Beş yıldızlı aşk 36 milyon lira

Güncelleme Tarihi:

Beş yıldızlı aşk 36 milyon lira
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yılbaşı ve Şeker Bayramı'ndan sonra şimdi de alışveriş merkezleri 14 Şubat ‘‘Sevgililer Günü’’nün canlılığını yaşıyor. Mağazalar, Sevgililer Günü için özel hediyeler hazırlarken, beş yıldızlı oteller de boş durmuyor. İstanbul'da bulunan oteller, özel organizasyonlar düzenliyor. Hatta, Sevgililer Günü'nü biraz uzatarak, hafta sonunu da kapsayan paket programlar hazırlıyorlar.

Sevgililer Günü'nde beş yıldızlı bir otelde hoş haftasonu geçirmek için ödeyeceğiniz miktar ise 165 dolarla (yaklaşık 36.3 milyon), 220 dolar (48.4 milyon) arasında değişiyor. 14 Şubat'ta özel bir yemek için de lüks restoranlarda mönü fiyatı 7 milyon ile 11 milyon arasında değişiyor. Sevgililer Günü'nde ‘‘Seni Seviyorum’’ demenin bedeli, hediyesiyle birlikte yaklaşık 30-40 milyon lirayı buluyor.

ÖZEL STANDLAR

Alışveriş merkezleri ve mağazalar, sevgililer günü için özel hazırlıklar yaptılar. Beymen'den Marks&Spencer'a, Bata'dan King Street'e, Levi's'dan Ferre, Nina Ricci, Cartier, Genesis, Gianni Versace'ye bütün marka ve mağazalar, bu özel güne dönük ürünler geliştirdiler. Ya da var olan ürünlerini Sevgililer Günü'ne özel sunumla müşterileri için hazırladılar.

Bu arada, Dünya Altın Konseyi'nin yaptığı bir araştırmayı da hatırlamakta yarar var. Bu araştırmaya göre, Türk kadınları takıda daha çok altını seçiyor. Takılar arasında altının oranı yüzde 70'i buluyor. Bu takıların yüzde 80'ini yüzük, yüzde 67'sini bilezik, yüzde 59'unu küpe ve yüzde 53'ünü de kolye ile zincirler oluşturuyor.

Otellerde 14 Şubat hazırlığı

Polat Renaissance:

Polat Sevgililer Günü için özel haftasonu paketi hazırladı. Bar Nobless'da iki kişilik hoşgeldiniz kokteyli ve ardından Marmara Restaurant'ta bir gece akşam yemeği yiyecek olan çiftler ayrıca kapalı yüzme havuzu ve Health Club'den de yararlanabilecek. Fiyatı 199 dolar.

The Marmara:

The Marmara roof katında Boğaz manzaralı Panorama Restaurant'ta Sevgililer Günü için özel bir mönü sunuluyor. Bu değişik lezzetlerden oluşan Sevgililer Günü mönüsünün ücreti ise özel Sevgililer Günü kokteyli ile birlikte 8 milyon 500 bin lira.

Divan Oteli:

Otelde sevgilileri özel bir haftasonu bekliyor. Divan Lokantası tüm sevgilileri özel ve şık bir akşam yemeği ile ağırlıyor. Daha sonra Kehribar'da şampanya ikramı ile karşılanan sevgililer, gecenin ilerleyen saatlerinde Arzu ve Eray'ın Sevgililer Günü için hazırladıkları repertuarlarına eşlik edecekler. Divan'ın bu haftasonu tatili 165 dolar.

Eresin Hotel:

Takvimlerin 14 Şubat'ı gösterdiği gün Eresin Hotel İstanbul'da iki kişilik odada konaklama, akşam yemeği ve brunch dahil ödenecek miktar 220 dolar.

Conrad International:

Otelde Sevgililer Günü için Kapadokya Salonu özel olarak dekore edilecek. Sekiz müzisyenden oluşan canlı orkestra, 60'lı yıllardan 90'lara uzanan romantik melodilerle bu güne renk katacak. Conrad'ın mönüsü de sevgililere özel lezzetler sunacak. İçkilerin a la carte servis edileceği set mönünün fiyatı ise 11 milyon lira.

Sevgililere özel mönüler

Aşk Kıskacı: Cevizli ve otlu yengeç parfesi

Sevgi Yumağı: Yulaf unu ile hazırlanmış tulum peynirli ravioli, passion ve mango meyveli sevgililer günü sorbesi

Kalp Kalbe Karşı: Akdeniz karidesli turnedo

Tatlı Bir Aşk Hikayesi: crustadine içinde portakallı ve çilekli muz, kahve ve çikolata

Sevgililer Günüçi çekçilere yaradı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sevgililer Günü'nde en fazla kazancı sevgililerine çiçek göndermek isteyenler nedeniyle, çiçekçilerin elde etmesi bekleniyor. Tek bir gül fidesinin fiyatı 1 milyon lira civarında. Ancak bu fiyat, çiçeğin gönderildiği mesafeye göre 3-3.5 milyon liraya kadar çıkabiliyor. Sevgililer Günü için hazırlık yapan çiçekçiler, yurtdışı taleplerini karşılamak için çalışmalara başladılar. Sevgililer Günü için yaklaşık 10 milyon dallık ihracat hedefleniyor. Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü için Antalya'dan karanfil sevkiyatına da başlandı. Bu ihracatta hedeflere ulaşılması halinde 3 milyon dolar döviz girdisi sağlanacak. Antalya'dan bu sezon 150 milyon dal kesme çiçek ihracatı ve 30 milyon dolar döviz geliri bekleniyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!