Berlin’de 659 uçuş iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de 659 uçuş iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 11:51

Almanya’nın başkenti Berlin’deki iki havaalanında başlayan bir günlük uyarı grevi nedeniyle uçuşlar durdu.

Haberin Devamı

BERLİN Tegel ve Schönefeld Havaalanlarında yer hizmeti çalışanlarının bugün yaptıkları bir günlük uyarı grevi, 659 uçuşun iptal edilmesine neden oldu. Yolcuların büyük bölümü önceden bilgilendirildiği için her iki havaalanında da büyük oranda kaos yaşanmadı. Kimi yolcular ise greve rağmen uçabileceği umuduyla havaalanlarına geldi.

TURİZMCİLER ETKİLENDİ

Cuma günkü grev nedeniyle Tegel Havaalanında 455 uçuş iptal edilirken, kentin doğu kesiminde bulunan Schönefeld Havaalanı'nda ise 204 uçuş yapılamadı. Uyarı grevinden en çok etkilenen ise Berlin Turizm Fuarı (ITB) nedeniyle kentte bulunan ve cuma günü dönüş planlayan turizmciler oldu.
Yer hizmeti sunanların sendikası ver.di ile işveren arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinden bir sonuç çıkmayınca, sendika çalışanlarına uyarı grevi yapılıp yapılmamasını sormuştu. Yapılan oylamada sendika üyesi çalışanların yüzde 98'i uyarı grevine destek verince, bir günlük iş bırakma eylemi de bugün gerçekleşti. Grev cumartesi sabahı saat 05.00’te sona erecek. Sendika yetkilileri toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınmaması durumunda yine greve gidebileceklerini duyurdu.

Haberin Devamı

FİLM GALASI İPTAL OLDU

Berlin'deki havaalanı çalışanlarının bir günlük uyarı grevi yüzünden ‘Deli Aşk’ filminin galası da iptal edildi. Almanya'da gösterime giren filmin oyuncuları, bugün Berlin’e gelip filmin galasına katılacaktı. Wedding semtinde yapılacak galaya filmin yönetmeni ve başrol oyuncularının katılması bekleniyordu. Filmin Avrupa dağıtımından sorumlu AF-Media GmbH şirketi yaptığı açıklamayla film ekibinin grev nedeniyle uçuşunun iptal edildiği ve bu nedenle de galanın gerçekleşmeyeceğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!