Benzeş, pantolona sarılıp küçülecek

Güncelleme Tarihi:

Benzeş, pantolona sarılıp küçülecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

APS'ın sahibi Osman Benzeş, ‘‘Hesapsız çalışma dönemi bitti’’ diyerek, yeniden yapılanma kararı aldı. Benzeş, bir yandan küçülürken, diğer yandan da ilk işi pantolon üretimine ağırlık verecek.

Türkiye 'de beyazlayan kotun öncülerinden olan APS markasının sahibi Osman Benzeş, pantolon üretimine geri döndü. Yeniden yapılanmaya giden Benzeş, Ankara'daki iki APS mağazasını kapatıyor. Benzeş, İstanbul'daki iki APS mağazasına ağırlık verecek. APS markasıyla üreteceği pantolonları da mart ayından itibaren corner sistemi ile satmaya başlayacak.

Fabrikasındaki makina sayısını 240'a çıkaran Benzeş, yurtdışına 1998 yılı sonunda 10 milyon dolarlık pantolon ihracatı hedeflediğini söyledi. Benzeş, ‘‘Dağınık, kredili, hesapsız çalışma dönemi bitti. Kızlarıma marka haline gelmeye hazır bir APS bırakacağım. Gayet acımasızım, kontrolü mümkün olmayan, kâr getirmeyen departmanları kapattım’’ dedi.

Osman Benzeş, küçülme operasyonunun nedenlerini şöyle anlattı: ‘‘Kriz bahanesiyle finans sisteminde doğru dürüst bir çalışma yok. Eximbank'da üç ay sıra bekliyoruz. Hal böyleyken sistem, çarşaf altında para biriktiren, evde oturanlara yüzde 130'larla faiz yetiştirmeye çalışıyor. Üretim yapan insana da bunun faturasını ödemek düşüyor. Üretici bu durumu ihracata yansıtamıyor fakat iç piyasaya yansıtıyor. Bu nedenle perakende zincirinde küçülmek gerekti. Herkese ders olsun, krediyle, hesapsız, dağınık çalışma dönemi bitti.’’

NELER YAPTI?

Benzeş, şirketinde aldığı önlemleri şöyle sıraladı:

APS, pantolon üretimine ağırlık vererek, diğer alanlardan çekiliyorum. Verimli olmadığı için Ankara'daki bir APS mağazası kapatıldı. Diğeri de 28 Şubat'ta kapanacak.

Üretimde kullanmadığımız makinaları atölyelere sattık. Pantolon üretimi için makina sayısını 240'a çıkardık. Fakat bunu yaparken, leasing, banka kredisi kullanmayıp, paranın bir bölümünü özkaynaklarından karşıladık.

Fabrikadaki gereksiz maliyet unsurlarını belirlemek üzere genç bir ekip kurduk.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!