Bence sigarayı fazla içmeyin

Güncelleme Tarihi:

Bence sigarayı fazla içmeyin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 00:00

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Merkez Bankası’nın 75’inci Yıl Resepsiyonu’nda yeni vergi olup olmadığını soran Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’e "Bence sigarayı fazla içmeyin" dedi.

Haberin Devamı

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, Merkez Bankası’nın 75. Yıl Resepsiyonu’nda kendisine "Yeni vergi var mı?" diye soran ATO Başkanı Sinan Aygün’e "Bence sigarayı fazla içmeyin" dedi. Bu sözüyle, sigaradan alınan ÖTV’nin arttırılacağının açık sinyalini veren Unakıtan’ın katıldığı Merkez Bankası resepsiyonu, ilginç diyaloglara sahne oldu. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelere verilen aradan yararlanarak Merkez Bankası resepsiyonuna gelen Unakıtan, kapıda kendisini karşılayan Yılmaz ile salona girerken, ATO Başkanı Aygün, "Yeni vergi var mı?" diye sordu."Hayır yeni vergi getirmiyoruz" yanıtını veren Unakıtan, Aygün’ün "Demek ki rahatlayacağız" sözüne ise gülerek "Böyle rahatlayacaksan rahatla" karşılığını verdi. Aygün’e "Sigara içiyor musun?" diye soran Unakıtan, "Bulursak içiyoruz" cevabını aldığı ATO Başkanı’na yine gülerek "Bence sigarayı fazla içmeyin" dedi.

SERDENGEÇTİ İLE SICAK SOHBET:

Haberin Devamı

 Merkez Bankası’nın 75. yıl Resepsiyonu’na önceki başkan Süreyya Serdengeçti, eski başkan yardımcısı Şükrü Binay da katıldı. Gazeteci ordusunun ilgi odağı olan Yılmaz ile Serdengeçti, Ankara Palas’ın bir köşesinde oturarak, samimi ve uzunca bir sohbet yaptı.

EŞ YERİNE ÇALIŞMA ARKADAŞIYLA ’HOŞGELDİNİZ’:

 Eşinin başı kapalı olan Başkan Yılmaz, Ankara Palas’ın kapısında resepsiyona gelen konukları İletişim Genel Müdürü Nesrin Doğaneli ile karşıladı. Yılmaz ile Doğaneli, gelen konukların tek tek elini sıkarak, "Hoşgeldiniz" dedi. Resepsiyona katılan BDDK başkanı Tevfik Bilgin, iki gün önce Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliklerin kamuoyu nezdinde daha iyi anlaşılması için toplantı yapacaklarını söyledi. Bazı yönetmeliklerin, Basel-2’ye uyumla ilgili olduğunu belirten Bilgin, KOBİ’lerin bu sürece pek iyi hazırlanamamaları nedeniyle, süreci değerlendireceklerini söyledi.

BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE KAVGA:

Bu arada, 2007 yılı bütçe tasarısı TBMM’deki ilk görüşme gününde, Hazine Müsteşarlığı’nın İntertet sitesindeki verilerin güncel olup olmadığı yüzünden kavga çıktı. Bu tartışma sırasında CHP’li Akif Hamzaçebi ile Mustafa Özyürek, Maliye ve Hazine bürokratlarını "gülüş biçimleri ve mimikleri nedeniyle" azarladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmesinin ilk dakikalarında söz alan Hamzaçebi, tasarı metniyle üç temel dokümanın dağıtılmaması nedeniyle, görüşmenin Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasında bulundu. Hamzaçebi, Anayasa ve yasa gereği ve her yıl olduğu gibi, bütçe görüşmeleri sırasında; Kamu Borç Yönetimi Kanunu, yerel yönetimlerin bütçe tahminleri ve kamu idarelerinin raporlarının da ellerinde olması gerektiğini söyledi. Hamzaçebi, Hazine’nin Eylül ayı Kamu Borç Yönetimi Raporu’nun bile kendilerine dün dağıtıldığını, buna karşın Hazine’nin İnternet sitesinde Ekim ayı verilerinin yer aldığını açıkladı.

BRAVO-SİZE DE BRAVO:

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hamzaçebi’nin usul tartışmasını alışkanlık haline getirdiğini söyleyince Hamzaçebi "Siz de kanunsuzluğu alışkanlık haline getirdiniz" dedi. Unakıtan’ın "Bunu dağıtmaya mecbur değiliz" sözü üzerine Hamzaçebi "Bravo" dedi. Unakıtan da Hamzaçebi’ye "Size de bravo" dedi. Unakıtan, tasarının sunulduğu 17 Ekim’de Ekim ayı Kamu Borç Yönetimi raporunun çıkmasının imkansız olduğunu söyleyip elindeki raporu gösterdi. Hamzaçebi ile Özyürek ellerindeki raporu sallayarak "Peki bu ne sayın Bakan. Biz bunları Hazine’nin İnternet sitesinden aldık. Ekim ayı rakamları" dediler. Özyürek "Yani biz asparagas mı yapıyoruz. Bürokratlar bunun için para alıyorlar. Hazırlayamıyorlarsa neden burada oturuyorlar?" dedi. Tartışmanın ardından bütçenin geneli üzerindeki görüşmeler geçildi. Ancak, CHP’lilerin ağır eleştirilerine hedef olan ve yanıt veremeyen bürokratların moralinini çok bozulduğu gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!