Ben işçi düşmanı değilim

Güncelleme Tarihi:

Ben işçi düşmanı değilim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bülent Ecevit, ‘İşçi düşmanlığı' suçlamasını kesinlikle kabul edemeyeceğini vurguladı ve ‘‘Kimse benden daha çok işçiyi düşündüğünü iddia edemez’’ dedi. Hükümetin her şeyden önce ekonomiyi canlandırma kararında olduğunu vurgulayan Ecevit, ‘‘Girişimci kendi alıştığı yaşam düzeyini eksiksiz sürdürebilir. Ama eğer fabrikalar kapanıyor yeni yatırımlar yapılmıyorsa bunun sıkıntısını en başta işçiler çeker’’ dedi.

Ekonomi düzelirse memura ek zam

Başbakan Bülent Ecevit, çalışanlara ek zam konusunun gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki bir soruya ise, devletin içinde bulunduğu ekonomik ve mali zorlukların bilindiğini anlattı. ‘‘Biz ekonominin kaldırabileceğinin ötesinde zam verdik’’ diyen Ecevit, bunun yeterli olmadığını kaydederek, ‘‘Ama bu yıl içinde ekonomiyi düzlüğe çıkarmaya kararlıyız ve bunu başarabildiğimiz oranda da tabii öncelikle kamu görevlilerinin hakları gözetilecektir’’ diye konuştu.

Genel grev olacağını sanmıyorum

Yaş konusunda ilerleme olmazsa genel greve gidileceği beklentisi konusunda Ecevit, ‘‘Genel grev olacağını tahmin etmiyorum. Türkiye, ekonomik açıdan çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor ve sıkıntının ağırlığını işçiler, daha doğrusu işsiz kalanlar çekiyor. Ekonomide umut verici bir havaya girildi. Bu sırada ekonomiyi darboğaza sürükleyebilecek eylemlere, işçilerimizin itibar etmeyeceklerine inanıyorum’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!