Belediyemizde operasyon var diye ‘İzmir Expo 2020 mektubu’ heyetine girmedim

Güncelleme Tarihi:

Belediyemizde operasyon var diye ‘İzmir Expo 2020 mektubu’ heyetine girmedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in EXPO 2020 başvurusu için Paris’e adaylık mektubunu götürmeyi kabul etmedi. Kocaoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın başkanlığında Paris’e giden EXPO heyetinde yer almadığını, bundan protesto anlamı çıkarılmaması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, EXPO 2020 için İzmir’in adaylığını içeren mektubun Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını ve EXPO’yu düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosu’na (BİE) teslim edildiğini hatırlattı. Kocaoğlu, şunları anlattı:
“Biz de İzmir heyetinin içinde olacaktık ama bu EXPO’nun geleceğiyle ilgili bizim gidip gitmememiz herhangi bir sorun içermiyor. Belediyemize yapılan operasyon, fiili durum var. Bu fiili durum çerçevesinde İzmir’den ayrılmayı kendi açımdan, belediye açısından doğru bulmadım. Bunun için heyetle Paris’e gitmedim ama konuklar buraya geldiğinde ev sahipliği yapacağız. Biz 2015 ve 2020 sürecinde sürekli EXPO’nun takipçisi olduk. Hükümetle yerel yöneticilerle yoğun çalışmalar yaptık, büyük destekler verdik, vermeye de devam edeceğiz. Hükümetle, yerel yönetimle, Valilikle EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmak için yoğun bir çalışma içinde olacağız. Buradaki durumumuz, tutumumuz, bugüne kadar EXPO ile ilgili yaptığımız açıklamalar herkesin malumudur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!