Belediye gençlere yeni iş kapısı açtı

Güncelleme Tarihi:

Belediye gençlere yeni iş kapısı açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 01:25

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, (İBB) işsiz, mesleği olmayan veya meslek değiştirmek isteyen İstanbullu gençleri, ücretsiz eğitimlerle ihtiyaç duyulan alanlarda kalifiye iş gücüne dönüştürecek bir projeye imza atıyor.

Haberin Devamı

İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nün hazırladığı “İş Kapısı” projesi kapsamında, gençlere mesleki ve teknik eğitim verilmesine yönelik işbirliği protokolleri AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. CHP’li meclis üyeleri, konunun daha kapsamlı ele alınması ve tek tek protokol yerine AB standartlarında çok güçlü ana yönetmelik hazırlanması amacıyla protokollerin geri çekilmesini istedi.

İLKOKUL MEZUNLARINA OLANAK

Oy çokluğuyla kabul edilen ilk protokol kapsamında 19-30 yaş arası, en az ilkokul mezunu gençlere “İstihdam Amaçlı Mesleki ve Teknik Eğitim Verilmesi” amacıyla, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, KOSGEB ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği yapılacak. İBB’nin Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Birliği Derneği ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştireceği ikinci protokol ile 18 yaş üstü, en az ilkokul mezunu, işsiz veya mesleği olmayan ya da meslek değiştirmek isteyen gençlere restoran hizmetleri alanında mesleki eğitim verilecek. İBB, Gıda Perakendecileri Derneği, Kategori Mağazacılığı Derneği ve İŞKUR’un birlikte başlatacağı son protokol ise, yine 18 yaş üstü en az ilkokul mezunu gençleri perakende ve mağazacılık alanında kalifiye iş gücü olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!