Bekar erkeklerin ev tercihlerinde dikkat etmesi gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Bekar erkeklerin ev tercihlerinde dikkat etmesi gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 11:05

Bekar erkekler yaşadıkları evi seçerken nelere öncelik vermeli, neleri dikkate alması gerekiyor. Residance'lardan müstakil evlere stüdyo dairelerden apartman dairesine hangisi bekar erkeklere daha çok hitap ediyor.

Haberin Devamı

İstanbul'dan Bükreş'e kadar birçok evin dekorasyonunu yapan Koray Yavuzer Mimarlık'ın sahibi Koray Yavuzer, bekar erkeklerin yaşam alanlarını tercih ederken nelere dikkat etmesi gerektiği üzerine hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Yavuzer, residance'lardan stüdyo dairelere kadar bekar erkeklerin tercihlerindeki avantajlar ve dezavantajlar ile ilgili bilgi verdi.

Residence’lar, bekar erkeklerin ev seçimlerinde 1. sırada yer almaktadır. Yoğun çalışma hayatının yaşandığı günümüzde, her türlü teknik destek ve temizlik hizmetinin verildiği residenceların hayatı büyük ölçüde kolaylaştırdığını düşünüyoruz. Bekar erkekler residence'larda ampul patladığında, su tesisatında sorun olduğunda bir telefonla tüm hizmeti elde etmek gibi bir fırsata sahip olabiliyorlar. Özellikle alışveriş merkezlerinin üzerinde veya yakında bulunan residencelar, erkeklere zamanı geri kazandıracaktır. Yüksekte olmak manzara açısından avantaj sağlayacaktır ancak topraktan ve yeşilliklerden uzaklaşmak daha fazla yalnızlık hissi uyandıracaktır.

Haberin Devamı

Evde çok vakit geçirmeyen bekarların gözdesi olan stüdyo daire, ufak olması açısından çekip çevirmesi daha kolaydır. Fakat küçük olduğu için her an toplu kalması daha zor olur. Depolama uniteleri, birçok fonksiyonu barındıran mobilyalar bu tip mekanlarda daha çok önem kazanıyor.

Müstakil evler parti seven bekarlar için idealdir, tabiki evin tüm düzenini sağlayacak yeterli sayıda yardımcısı varsa. Müstakil evler, evinde arkadaşları ile beraber zaman geçirmeyi tercih edenlerin gözdesi olmakla beraber, gerek bahçe, temizlik, gerek güvenlik açısından idare yönü küçümsenmemelidir. Başka konutlardan bağımsız olması bekarlara parti açısından özgürlük sağlarken, maddi açıdan tekil daireler oranla epey bir yük getirecektir.

Apartman dairesi, klasik ev hayatından hoşlanan bekarlar için ideal bir tercih olmakla beraber kapıcısının olduğu klasik apartmanlar oturanlarına parti imkanı vermezken, komşuluk ilişkilerinin olduğu huzurlu, sıcak ve güvenli bir yaşam sunar.

Koray Yavuzer bekar erkeklere evlerine kullanabilecekleri eşyalar içinde önerilerinde bulundu. Yavuzer, "Konut seçimi ne olursa olsun, bekar erkeklere dekorasyonda önerimiz kolay silinebilen alcantara kumaşlar, modern sade rahat, fonksiyonelliği birinci planda olan mobilyalar, yerden kazanmak adına davetsiz misafirlere karşı yatak olan kanapeler, her misafire hizmet edebilecek küçük sehpalar, cd ve dvd’leri konumlandırabilecekleri, saklama bölümlerine sahip duvar uniteleri, rahat tv seyretmeye yönelik daybedli kanapeler, kullanışlı dolaplar olacaktır. Kanapeler için önerimiz, oturup kalkındığında eski haline gelen süngerlerden yapılmış, kullanışlı çıkabilen kumaşlı kanapeler olacaktır. Dolaplar mevcut ihtiyaçlara göre düzenlenmiş olup, gelecekteki ihtiyaçlara göre revize edilebilecek sisteme sahip olmalıdır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!