Bedelini ödesinler

Güncelleme Tarihi:

Bedelini ödesinler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 01:08

Müezzinoğlu, ‘112 Acil İstasyonu’ krizinin sorumlularına sert çıktı.

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanı Müezzinoğlu, Bakan Suat Kılıç’ın kayınpederi ile Başbakan danışmanı Yalçın Akdoğan’ın eniştesinin “Sağlık Bakanlığı ile protokol yaptık, 112 Acil İstasyonları kuracağız” diyerek müteahhitleri dolandırdığı iddiasına sert tepki verdi. Müezzinoğlu, “Yanlış yapanlar, milleti ve ismimizi istismar edenler hukuk karşısında bedelini ödemeli“ dedi.

SPOR Bakanı Suat Kılıç’ın kayınpederi ve Başbakan’ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan’ın eniştesinin 112 acil istasyonu kurmak için Sağlık Bakanlığı ile protokol yaptığı ve 150 müteahhidi dolandırdığı iddialarına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan sert tepki geldi.

KOMİSYON ALINDI İDDİASI

Hürriyet’e açıklamada bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı ile olayın en başından beri hiç bir ilgisi yoktur. Yanlış yapanlar, milleti ve ismimizi istismar edenler de hukuk karşısında bedelini ödemeli“ dedi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin ‘Sözcü’ gazetesinde yer alan habere göre, Bakan Kı­lı­ç’­ın ka­yın­pe­de­ri ve bir dö­nem Baş­ba­kan Tayyip Er­do­ğa­n’­ın da danışmanlığını yapan Ali Yük­sel ile ha­len Er­do­ğa­n’­ın si­ya­si baş­da­nış­ma­nı Ak Parti Mil­let­ve­ki­li Yal­çın Ak­do­ğa­n’­ın eniş­te­si Ok­tay Fer­şat, Fer­şat Gro­up adı al­tın­da bir ya­pılan­ma ile ül­ke ça­pın­da 4 bin adet 112 Acil Ser­vis İstasyonu ku­ra­cak­la­rı­nı ilan ettiler. Aynı iddiaya göre, Yüksel ile Ferşat, Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ile anlaşma öngören sahte bir protokol hazırlayarak, 150 kadar müteahhit ile sözleşme imzaladılar. Müteahhitler de aracılara komisyon ödedi. Yapılacak Acil Servis İstasyonlarının her biri için de komisyon ödenmesi konusunda anlaşıldı. İşin her aşa­ma­sın­da da Yal­çın Ak­do­ğan ve Su­at Kı­lıç’­ın adlarının kullanıldığı ileri sürüldü.

ENİŞTE HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Yalçın Akdoğan eniştesi Oktay Ferşat’ın kendi adını kullanarak müteahhitlerden komisyon aldığını öğrenince hemen harekete geçti. Akdoğan geçtiğimiz aylarda savcılığa dilekçe ile başvurarak eniştesi Ferşat hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı ile olayın en başından beri hiç bir ilgisi olmadığını belirterek, Hürriyet’e şunları dedi:

TEFTİŞ İÇİN TALİMAT

“Biz de adımızın istismar edildiğini sonradan öğrendik. Yanlış yapanlar da her türlü hukuki müeyyideye muhatap. Hukuken bunlarla ilgili gereğinin yapılması lazım. Konunun bakanlıkla irtibatlandırılmasının da açıkçası doğru olmadığına inanıyorum. Bu olaydan zarar görenler elbette yasal haklarını yasal yollardan arayacaklardır. İlgili kurumlar da hemen iddiaların üzerine gidecektir. Bakanlık bürokratları ile ilgili herhangi bir iddia olursa biz de teftiş kurulumuzu iddiayı araştırmak için gerekli talimatları veririz.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE ÇAPINDA 4 BİN İSTASYON

ÜLKE ça­pın­da 4 bin adet 112 Acil Ser­vis is­tas­yo­nu ku­ra­cak­la­rı­nı ilan eden Ali Yük­sel ve Ok­tay Fer­şat’ın gö­rev­len­dir­dik­le­ri ara­cı­lar­la her il­de kaç adet acil ser­vis in­şa ede­cek­le­ri­ni, ör­ne­ğin Ha­ta­y’­a 100 adet ya­pa­cak­la­rı­nı söyledikleri iddia ediliyor. İm­za­la­nan söz­leş­me­le­re gö­re 160 met­re­ka­re­lik acil ser­vis binala­rı­nın ma­li­yet­le­ri­nin 120 bin li­ra ar­tı KDV ol­ma­sı ge­re­ki­yor. İn­şa­at baş­la­dık­tan son­ra, iler­leme­ye gö­re 200 bin li­ra­lık te­mi­na­tın 2 bin lira­lık tak­sitler ha­lin­de ge­ri öde­ne­ce­ği ta­ah­hüt edi­li­yor. Mü­te­ah­hit­le­re de öde­me­yi işin spon­sor­lu­ğu­nu üst­le­nen ha­yır­se­ver­le­rin ya­pa­ca­ğı be­lir­ti­li­yor. An­cak ve­ri­len söz­ler tu­tul­mu­yor. To­pu to­pu 2 bin li­ra­lık bir öde­me­de ka­lı­nı­yor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!