Bedava arsa tebliği çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bedava arsa tebliği çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kalkınmakta öncelikli yörelerde istihdam yaratıcı ve teşvik belgeli yatırım yapacaklara bedelsiz arazi ve arsa tahsis edilecek.

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan Kalkınmada Öncelikli Yörlerde Yapılacak İstihdam Yaratıcı ve Teşvik Belgeli Yatırımlar İçin Gerçek ve Tüzel Kişilere Hazine'ye Ait Arazi ve Arsaların Bedelsiz Devrine İlişkin Yönetmelik, dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle yatırımcıları şu imkanlar tanındı:

Organize sanayi bölgeleri (OSB) öncelikli olmak üzere kalkınmada öncelikli yörelerde teşvik belgesi alarak yatırım yapacak olan ve en az 10 kişilik istihdam öngören gerçek ve tüzel kişiler, bedelsiz arazi ve arsadan yararlanabilecek.

Uygulama çerçevesinde üzerine OSB kurulacak olan Hazine arazileri de rayiç bedelleri belirlenerek, protokol ile il özel idarelerine tahsis edilebilecek. Plan ve projeleri tamamlanan arazi ve arsalar, yatırımcılara bedelsiz olarak devredilecek.

Yönetmeliğe göre, Hazine'nin özel mülkiyetindeki arazi ve arsalar, belirli istisnalar hariç yatırımcılara verilecek.

Yatırımcıya tahsis edilebilecek arazi ve arsalar, defterdarlık ve malmüdürlüklerince tüm nitelikleri belirlenerek yörelerin ticaret, sanayi ve ziraat odalarına bildirilecek. Valilikler de bu konuda bir duyuru yapacak. İmar planı olmayan arazi ve arsaların planları da belediye veya valiliklerce öncelikle gerçekleştirilecek.

Bedelsiz arsa ve arazi devrinde sırasıyla en fazla istihdam sağlayacak proje, yatırım tutarı en yüksek proje, kooperatifler, sermaye piyasası mevzuatına göre halka açık anonim ortaklık sayılan şirketlere öncelik verilecek.

Arazi ve arsa tahsisi için istihdamın sürekli ve üretime katkı sağlayıcı olması şartı aranacak. Bu çerçevede yatırımın faaliyete geçmesinden itibaren 5 yıl süreyle sağlanan istihdam 10 kişinin altına düşemeyecek.

Yatırımcı, yatırımın faaliyete geçmesinden önce aldığı arsa ve araziyi, bir başkasına devredemeyecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!