BDDK: Sabah, bizden izinsiz satılamaz

Güncelleme Tarihi:

BDDK: Sabah, bizden izinsiz satılamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİNÇ Bilgin'in ‘‘Ceketimi alıp gidiyorum’’ açıklamalarına, gazetelerin künyesine Bilgin'in yerine Murat Vargı'nın adının girmesine karşın, satışa Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan (BDDK) onay çıkmadığı belirtildi.

Zekeriya Temizel başkanlığındaki BBDK yetkilileri, Sabah ve Medya Holding'in satışı konusunda, ‘‘Bu satış kesinlikle bizim onayımız olmadan gerçekleşemez’’ dedi.

BDDK çevreleri dün gazetecilere bilgi verirken, Etibank'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildiğini hatırlatarak bu çerçevede Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin'in bütün malvarlığı üzerinde ‘‘ihtiyati tedbir’’ kararı alındığını hatırlattılar.

Medya Holding'in Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet, Park Holding'in patronu Turgay Ciner ve MV Holding'in patronu ve Turkcell'in ortağı Murat Vargı'nın kurduğu MTM Haber Yatırım adlı şirkete devri işlemi sırasında BDDK'ya herhangi bir şekilde bilgi verilmediği öğrenildi.

BDDK, dün bu konudaki haberler üzerine İstanbul'daki murakıplarını konuyu incelemekle görevlendirdi. BDDK'ın üst düzey bir yetkilisi, ‘‘Biz de bu olayın neyin nesi olduğunu araştıyoruz. Bizden habersiz böyle bir devir işleminin yapılabilmesi mümkün değil’’ dedi. BDDK yetkilileri, satışın gerçekleşebilmesi için, Sabah Grubu şirketlerinin Etibank'a olan 438 milyon dolarlık borcunun da devralan şirket veya şirketler tarafından ödenmesini istiyor.

Sabah Yayıncılık'ın yüzde 15.77'si Etibank'ta bulunuyor. Etibank, BDDK'ya bağlı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun yönetiminde olduğu için, bu hisselerin sorumluluğu da BDDK'ya kalıyor. BDDK ayrıca İnterbank'tan geçen bir kısım Medya Holding hissesine de sahip bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!