BDDK Başkanı İstanbul’a taşınma süreci tartışmalarına son noktayı koydu

Güncelleme Tarihi:

BDDK Başkanı İstanbul’a taşınma süreci tartışmalarına son noktayı koydu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 16:18

BDDK’nın İstanbul’da Ataşehir’e taşınıp taşınmayacağı tartışmalarına son noktayı Başkan Mehmet Ali Akben koydu: “Şimdilik Denizbank’ın Esentepe’deki eski binasına taşınıyoruz. Ama nihai adresimiz Ataşehir. Proje bitince Ataşehir’de İstanbul Finans Merkezi içindeki yerimizi alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben’in geçen hafta İstanbul’da katılım bankaları dahil, tüm banka genel müdürleri ile bir toplantı yaptığı öğrenildi. Sektöre ilişkin güncel değerlendirmelerin ve son düzenlemelerin getirdiği sorumlulukların konuşulduğu toplantıda BDKK’nın taşınmasının da gündeme geldiği belirtildi. Sorular üzerine Başkan Akben’in İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında 2011 yılından bu yana genel merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşıması söz konusu olan BDDK’nın taşınma sürecine ilişkin detayları anlattığı, banka genel müdürlerinin de taşınmanın bir an önce bitmesini istediklerini ve BDDK’nın genel merkezinin kendilerine yakın bir noktaya gelmesinden duydukları memnuniyeti aktardıkları kaydedildi. 

Haberin Devamı

ANKARA-İSTANBUL YOLCULUĞU
Taşınmanın hem BDDK personelinin hem de banka yöneticilerinin Ankara-İstanbul arasındaki mekik dokuma dönemini sonlandıracağını belirten Akben, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, “BDDK’nın tüm personelinin bir araya gelmesi büyük bir sinerji yaratacak. Hem bizim hem de banka yöneticilerinin sürekli Ankara-İstanbul arasındaki seyahatlerin yarattığı maddi kayıp ve zaman kaybını da eklersek biran önce taşınmamız çok iyi olacak. Şimdilik İstanbul’da Esentepe’de kiraladığımız bir binaya taşınıyoruz. Ancak nihai adresimiz Ataşehir. İstanbul Finans Merkezi içindeki binamıza taşınmayacağımız yönündeki söylentiler doğru değil. BDKK bu projenin önemli bir aktörü olarak zamanı gelince İstanbul Finans Merkez içindeki yerini alacak” dedi.

KİRADA TASARRUF EDECEĞİZ
BDDK’nın İstanbul Gayrettepe’de hali hazırda faaliyet gösteren ofislerinin bulunduğunu hatırlatan Akben, “İstanbul ofisinin kira kontratının süresi Haziran ayında bitiyor. Bu süre bitmeden İstanbul ve Ankara’da da kirada olan ofislerimizdeki ekiplerimiz hep birlikte Esentepe’deki yeni binaya geçeceğiz. Böylece hem bir an önce bu bölünmüşlüğü ortadan kaldıracağız, hem de kira giderleri konusunda da tasarruf elde edeceğiz. Ataşehir’deki binamız biter bitmez de oraya taşınacağız. Şu anda Ataşehir için tarih veremiyorum, proje tamamlanınca geçilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

TAŞINMA YARDIMI  KESİN DEĞİL

BDDK’nın 385’i Ankara’da ve 188’i de İstanbul’da olmak üzere toplam 573 personeli bulunuyor. Mehmet Ali Akben, Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personele maddi olarak kira ve taşınma yardımı yapılması konusunda ise, “Elbette personelde yardım yapılması konusunda bir beklenti var. BDDK personelinin ücret ve ödemeleri 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sınırlandırıldığı için ek ödemeler konusunda yetki Bakanlar Kurulu’nun. Şu anda taşınan personele nasıl bir yardım yapılabilir diye bakıyoruz. Ancak belirlenmiş veya net bir şey yok” dedi.

GEÇİCİ ADRES DENİZBANK BİNASI

KISA süre önce yeni binasına taşınan Denizbank’ın Esentepe’deki eski binasını kiraladıklarını doğrulayan Akben, “Kira anlaşmalarını tamamladık. Şu an İstanbul’da yeni kiraladığımız binanın tadilatı sürüyor. Bilişim altyapısıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Binanın hazırlıkları bittikçe ekiplerimiz oraya yerleşmeye başlayacaklar. Taşınma sürecinin Haziran’a kadar tamamlanmasını planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ATAŞEHİR TEMSİL MERKEZİMİZ

ATAŞEHİR’de yapımı süren BDDK binası hakkında da bilgi veren Akben, “Ataşehir’deki binamız 53 bin metrekarelik bir alana sahip olacak. İhtiyaç duyulması halinde bu alanın daha da büyütülmesi söz konusu olabilir. Ataşehir’deki binamız bankacılık verilerinin toplanması ve saklanması gibi önemli bir fonksiyonun yanında, temsil vazifesini de üstlenecek şekilde tasarlanıyor” şeklinde konuştu. Kamu bankaları Ziraat, Vakıf ve Halk Bank’ın yanı sıra Merkez Bankası’nın da taşınacağı Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkez projesinde BDKK’nın da biri 27 katlı bir binası yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!