Bayram yoğunluğuna 'D2' takviyesi

Güncelleme Tarihi:

Bayram yoğunluğuna D2 takviyesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 12:27

Bayramı sevdikleriyle beraber geçirmek isteyenlerin talepleri nedeniyle günler öncesi tükenen otobüs biletleri sonucu, taşımada olası bir sorun yaşanmaması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı devreye girdi. 1 hafta süresince D2 belgeli otobüs firmaları da yolcu taşıyabilecek.

Haberin Devamı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, 17 Ağustos'tan itibaren 1 hafta boyunca D2 belgeli otobüs  firmalarının D1 belgeli otobüs firmalarıyla sözleşme imzalayarak yolcu  taşıyabileceğini, böylelikle bayram yoğunluğunda taşımacılık sektörünün yükünü  azaltacaklarını söyledi.

Bayramda 2 bine yakın D2 belgeli otobüsün yolcu taşıyacağını anlatan  Erdoğan, “Bayram biletleri günler öncesi bitince Ulaştırma, Denizcilik ve  Haberleşme Bakanlığı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için devreye girdi.  Sevdikleri yanında bayramlarını geçirmek isteyen ancak bilet bulamayan  vatandaşlarımıza müjdeli haber veren Bakanlık D2 belgeli firmaların yolcu  taşımasına 1 hafta süreyle izin verdi” dedi.

Korsana dikkat

Haberin Devamı

Tüm bu önlemlere rağmen korsan taşımacılığın bu günlerde  yoğunlaşabileceğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımız kayıtlı çalışan otobüslerle yolculuk yapsınlar, korsan  taşımacılık yapan otobüslerin sürücüleri kural ihlali yaparak direksiyon başında  fazla kaldıkları için yolcuların güvenliklerini tehlikeye atıyorlar. Yedek şoför  olmadan yola çıkıyorlar. Kayıtlı otobüsler bu noktada terminal çıkışlarında  denetimden geçmesine rağmen, korsanların bu denetimden uzak olduğunu  vatandaşlarımız bilsin ve korsanı seçerek bayramlarını zehir etmesinler.”

Bilet fiyatlarında herhangi bir değişikliğin olmadığına dikkati çeken  Erdoğan, (ucuz) diye korsan taşımacıları seçerek vatandaşların canlarını  tehlikeye atmamalarını istedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının özellikle kısa  mesafede sefer yapan firmaları bayramda da etkileyeceğini vurgulayan Erdoğan,  “Çalışmalar nedeniyle sıkıntılar yaşadık, örneğin kısa mesafede yolcu taşıyan  firmalar sık sefer yapamadı. Otobüs şoförlerinin 4 saat otobüs kullanmasının  ardından 1 saat dinlenmesi gerekir, bu zamanın çoğu köprüde geçti. Bu tip  aksaklıkları yaşadık, bayramda da kısa mesafe çalışan otobüs firmaları çok servis  yapamayacak, vakitlerini köprüde geçirecek, bu tarz sıkıntılar yaşanacak” diye  konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!