Baykal: Erdoğan’ı asker değil Tekel işçisi götürecek

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Erdoğan’ı asker değil Tekel işçisi götürecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tekel işçilerinin eyleminin, boyutlarının çok ötesinde bir önem kazandığını belirterek, “Bu iktidar hesabını iyi yapsın. Tayyip Bey hesabını iyi yapsın. Tayyip Bey, seni asker değil ama bu Tekel işçisi götürecek” dedi.

Baykal, Türkiye’de bir “darbe demagojisi yaşandığını” ve darbe gibi bir arayış olmamasına rağmen bu konunun sürekli gündemde tutulduğunu savundu.
50 eylem günü geçti
“Türkiye’de darbe yok, komplo var. Darbe yok, pusu var pusu” diyen Baykal, Tekel işçilerinin eylemini de değerlendirdi. Tekel işçilerinin 50 gündür Ankara’nın dondurucu soğuğunda yaptıkları eylemin toplum vicdanını harekete geçirdiğini söyleyen Baykal, sözlerine şöyle sürdürdü: “Tekel işçisi olayı, kendi boyutlarının ötesinde önem kazanmıştır ve buradan uyarma ihtiyacı hissediyorum. Bu iktidar hesabını iyi yapsın. Tayyip Bey, hesabını iyi yapsın. Tayyip Bey, seni asker değil ama bu Tekel işçisi götürecek. Bu iş oturmuştur artık. Çekilen acılar ortadadır. Eylem 50 günü geçti. Oradaki işçiler kimseyi üzmeden, rencide etmeden davalarını anlatmaya çalışıyorlar ve buyurgan, aldırmaz bir üslupla karşı karşıyadırlar. Bu, insanlık duygularını rencide eden bir manzara haline gelmiştir.”
Şansını iyi kullan
Başbakan Erdoğan’dan pazartesi günü (yarın) şansını iyi kullanmasını isteyen Baykal, şöyle konuştu: “Bu işi bitirsin. Tavsiye ederim. Elbette Pazartesi günü bu işi bitirince kimileri diyecek ki ‘Bak, iktidar bu üsluptan anlıyor’ ama o da onun bedeli. ‘Hayır, onu dedirtmeyeceğim, bunu da anlamayacağım’ derse, o zaman çok daha ağır başka bedeller ödemek zorunda kalacaktır. İnadı bıraksın Sayın Başbakan, Pazartesi günü ‘dediğim dedik’ demekten vazgeçsin. Tekel işçilerinin özlük haklarına el uzatmaktan vazgeçsin. Bu, onun özelleştirme konusundaki hatalarının bedelidir. Tekel’in üzerinden haksız kazanç sağlayanlara o fırsatı vermiş olmanın günahının bedelidir. Artık Türkiye’de herkese, her dediğini kabul ettiremeyeceğinin ortaya çıkmasının bir ifadesidir. Bunu içine sindirsin ve bu işi bağlasın.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!