Bayındır'ın enerji ve maden işleri de Vakıfbank'a geçti

Güncelleme Tarihi:

Bayındırın enerji ve maden işleri de Vakıfbanka geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bayındır Holding'in patronu Kamuran Çörtük'ün ‘‘Romanya'daki krizden kurtulma’’ çabalarının ikinci ayağını da Vakıfbank'a yaptığı şirket devirleri oluşturdu.

Dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) akşam saatlerinde gelen açıklamalara göre, Bayındır Grubu'nun en büyük hissedarı olduğu Güney Ege Enerji İşletmeleri, Vakıfbank'ın eline geçti. Yeniköy-Kemerköy ve Yatağan'da toplam kurulu kapasitesi 1680 MW olan üç termik santral ile bunlara bağlı kömür madenlerinin işletmesi ile görevlendirilmiş olan şirkette, National Power PLC yüzde 42.5, Bayındır yüzde 42.5, North American Coal Corp. yüzde 10 ve Mimag yüzde 5 hisseye sahipti. Bayındır ve North American Coal Corp.'un tüm hisselerini devretmesiyle şirket ortaklık yapısı Vakıfbank yüzde 45, National Power PLC yüzde 25.1, Ankara Enerji Üretim A.Ş. yüzde 25, Mimag yüzde 4.9 olarak değişti.

Beypazarı'ndaki trona yataklarını işletmek ve doğal soda külü üretmek üzere Bayındır Holding'in yüzde 37, Park Holding'in yüzde 37 ve Eti Holding'in yüzde 26 ortaklığı bulunan Eti Soda A.Ş.'deki Bayındır hisseleri de Vakıfbank'a devredildi.

Bayındır Holding yetkilileri, Romanya'daki bankaları BTR'nin girdiği sıkıntının giderilmesi için görüşmeleri daha önce başlamış olan bu hisse devirlerinin hızlandırıldığını belirttiler. Bayındır yetkilileri, satıştan elde edilen gelirin de Romanya'da likidite sorununun çözümü için kullanıldığını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!