Bayındırbank satışa çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Bayındırbank satışa çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2001 10:25

Hisselerinin tamamı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na (TMSF) ait olan Bayındırbank teklif almak suretiyle satışa çıkarıldı. İlgilenen yatırımcılar 5 Aralık'a kadar BDDK'ya başvuracak.

TMSF`nin konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre istekliler teklif mektuplarını, Bayındırbank`ın iştirakleri dahil ve hariç şeklinde hazırlayarak (hangi iştirakler olduğu açıkça belirtilecek), 25 Aralık 2001 tarihinde mesai saati sonuna kadar TMSF`ye verecekler.

Banka ile ilgilenen yatırımcılarda, Bankalar Kanunu ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun ``Banka Kuruluşunda veya Mevcut Bankaların Hisselerinin devralınmasında ya da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Bünyesinde bulunan Bankaların Hisselerini Satın Almak Üzere Başvuracaklarda Aranacak Koşullara İlişkin Karar``ında yer alan koşulları taşıması şartı aranacak.

İstekliler ``Bankaların Kuruluş ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik``te belirtilen belgelerle birlikte, 5 Aralık 2001 tarihinde mesai saati sonuna kadar TMSF`na başvuracaklar.

Buna göre gerekli koşulları taşıyanlar, 7 Aralık 2001 tarihinde mesai saati sonuna kadar belirlenecek ve ilgililere bildirilecek.

Bu arada banka sahibi olacaklarda aranan koşulları taşıyan yatırımcılarla gizlilik anlaşması yapılacak ve bankada 21 Aralık 2001 tarihine kadar inceleme yapmalarına izin verilecek.

Bütün bu sürecin sonunda istekliler teklif mektuplarını, Bayındırbank`ın iştirakleri dahil ve hariç şeklinde hazırlayarak (hangi iştirakler olduğu açıkça belirtilecek), 25 Aralık 2001 tarihinde mesai saati sonuna kadar TMSF`ye sunacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!