Baydur: Enflasyonda biz de kabahatliyiz

Güncelleme Tarihi:

Baydur: Enflasyonda biz de kabahatliyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

İşverenlerin hükümete enflasyonla mücadele konusunda yeterli desteği vermediğini söyleyen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Refik Baydur, ‘‘Bu da bizim kabahatimiz’’ dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Refik Baydur, hükümetin, ortaya koyduğu ekonomik hedeflere ufak sapmalarla ulaşacağını belirterek, ‘‘Ama biz işveren kanadı olarak hükümet işbaşına geldiğinde enflasyon düşüşüne bizden beklediğini veremedik. Bu da bizim kabahatimiz’’ dedi. Baydur, hükümetin enflasyon konusundaki gayretlerine işçi ve işveren kesimlerinin gereği gibi yardımcı olamadığını vurgulayarak, yatırımların da yine bu dönemde azalma gösterdiğini anlattı.

Baydur, dünya ekonomilerinin Uzakdoğu ve Rusya krizlerinin etkisi altına bulunduğunu, hükümetin de bundan en az oranda etkilenmek için önlemler aldığını söyledi.

Hükümetin içte ve dışta bazı sıkıntıları olduğunu ve bunların aşılması için destek verilmesi gerektiğini bildirerek, şöyle konuştu:

‘‘Dahilde siyasi parti liderleri arasındaki tartışmalar, seçim çığlıkları var. Ülke ekonomisinin rayına oturması için alması gereken bir dizi tedbir ve yasa hazırlığı varken, siyasiler, birbirlerine laf atarak zaman yitiriyor. Dış dünyada ise her ülke kendini krizden korumanın yollarını arıyor, buna yönelik tedbirler alıyor. Hükümet de krizlere yönelik önlemler aldı ancak içerdeki tartışmaların da sonlandırılması lazım. Siyasetçiler böyle bir yere varamazlar. Bu ülke insanını da peşlerinden götüremezler.’’

SEÇİM ERTELENSİN

Ekim'de açılacak TBMM'nin her üyesine büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Refik Baydur, ülkenin önünü açacak yasaların yürürlüğe girmesi gerektiğini anlattı. Baydur, yerel ve genel seçimlerin 2000 yılına bırakılması gerektiğini ileri sürerek, ‘‘Dünya krizlerle başederken, biz herşeyi unutup, düğün yapamayız. Seçim meydanlarında hiçbir şey yokmuş gibi nutuk atılamaz. Seçimden önce çözülmesi gereken acil ve öncelikli sorunlarımız var. Seçim çığlıkları yerli ve yabancı yatırımcıları ürkütüyor, yatırımlar yavaşladı’’ diye konuştu.

Baydur, halkın seçim istemediğini ve sandığa karşı soğuk baktığını kaydederek, seçimin sadece siyasetçiler tarafındanistendiğini söyledi. ‘‘Siyasetçiler davulcu kavgası içinde,birbirini yiyor. Millet sandıktan bezdi, yaşam savaşı veriyor’’diyen Baydur, siyasetçileri, seçim tarihi konusunda bir kere daha düşünmeye çağırdı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!