Bayar'dan IMF'e özelleştirme sözü

Güncelleme Tarihi:

Bayardan IMFe özelleştirme sözü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, dün IMF heyeti ile yaptığı görüşmede, önümüzdeki dönemde özelleştirme programına ilişkin yapılabilir resmi vermeye çalıştığını söyledi.

IMF heyeti ile yaklaşık iki saat süren görüşmelerinden sonra basına açıklamalarda bulunan Bayar, şunları söyledi: ‘‘Görüşmede, her platformda söylediğim gibi yapılabilir bir resim vermeye çalıştım. Çünkü kendileri artık yapılamayacak şeyleri duymak istemiyorlar. IMF heyeti, yapılamayacak şeyler yerine, rakamsal olarak daha makul, ama yapılabilecek birşey duymayı tercih ediyorlar. İstediğiniz kadar kampanya yapın, bu işi bir noktaya kadar getirmenin tek şansı, 5 büyük projeden birini satabilmektir. Ancak bu şekilde uluslararası piyasanın güveni yerine gelecek. Görüşmede rakamlara girmektense projeler üzerinde durdum. Ufak çaplıları yapıp, aynı zamanda büyüklerden 2 tanesini yapabilmeliyiz. Kimseyi kandırmaya gerek yok. 5 büyük projeyi yapmak mümkün değil.’’

ÖİB Başkanı Bayar, özelleştirmede uluslararası piyasanın güveninin tekrar sağlanmasının önemine değinirken, şunları kaydetti:

‘‘Uluslararası kurumsal fonların bütün portföylerinde Türkiye, normal seviyelerinin çok çok altında yer alıyor. Bunların tekrar eski düzene gelmesi için, bir tane büyük proje yapmak ve başarmak gerekir. Onu yaparsak, önümüz açılır. Şu anda insanlar tereddüt içindeler.’’

Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez ile gerçekleştikleri toplantı sırasında, bir Danışma Kurulu oluşturulmasına karar verdiklerini, bu Kurul'un bir nevi İç Borç Danışma Kurulu'na benzeyeceğine işaret eden Bayar, Kurul'da Merkez Bankası, Hazine, Maliye ve DPT üst düzey yöneticilerinin yer alacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!