Bavulcunun ikinci adresi Zeyport açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bavulcunun ikinci adresi Zeyport açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Karaköy Salıpazarı Limanı'ndaki yoğunluğu azaltmak amacıyla Zeytinburnu eski kum iskelelerinin bulunduğu noktaya kurulan Zeyport Yolcu Limanı, ANAP'ın gövde gösterisine dönüşen bir törenle resmen açıldı.

Zeyport'un dün düzenlenen resmi açılış töreninde ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, Vali Erol Çakır, ANAP İstanbul milletvekillerinden Cavit Kavak, Aydın Ayaydın, MKYK üyesi Turgut Yılmaz, Zeyport yöneticileri ve çok sayıda ANAP'lı partililer yer aldı.

Başbakan Yardımcısı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, limanın çeşitli kurumların fikirbirliğiyle elele verilerek kurulduğunu belirterek, ‘‘Bavul turizminin ne olduğunu kazanılan dövizle öğrenmeye başladık. Burası Salıpazarı'nın 4'üncü ayağı olarak açıldığı günden beri ekonomimize 11 milyon dolar kazandırdı’’ dedi.

Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu ise devletin cebinden 1 kuruş dahi çıkmadan kurulan Zeyport'un Türkiye için yeni liman yapımlarında örnek teşkil edecek şekilde planlanıp hizmete girdiğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!