Batık banka kolleksiyonları satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Batık banka kolleksiyonları satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2005 17:04

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Uzan, Balkaner, Demirel ve Aksoy ailelerinden haczedilen tablo ve antikaları satışa çıkarıyor. Müzayede 12 Şubat’ta saat 13:00’de Antik Palace’da yapılacak.

Haberin Devamı

Müzayedede 426 kalemden oluşan tablo, hat, ferman ve antika eserin açık artırma yoluyla satışı gerçekleştirilecek. Satış listesinde yer alan eserler için toplam 4 milyon 929 bin 150 YTL muhammen bedel belirlendi. Açık artırmaya katılmak isteyenlerin 3 bin YTL tutarındaki teminatı Ziraat Bankası Gayrettepe Şubesi’ndeki 14061804-5002 no’lu TL hesap numarasına yatırmaları gerekiyor.

Satışa çıkarılan tablolar arasında, Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir’in kız kardeşi, tiyatrocu Şirin Devrim ve ressam Nejad Devrim’in annesi olan Fahr El Nissa Zeyd’in daha önce Dışişleri Bakanlığı’nın isteği üzerine satıştan çekilen tablosu da yer alıyor. Zeid’in soyut bir çalışması olan ve 90 bin YTL değer biçilen tablonun koleksiyonlara katılmak üzere çoğu koleksiyoner tarafından ilgi görmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Müzayedede çıkarılan eserlerden Osman Hamdi Bey’in "Rüstem Paşa Cami Önünde" isimli otoportresi, 950 bin YTL’yle en yüksek muhammen bedelli tablo olarak belirlendi. Esma-Ül Hüsna yazılı kitap ise 25 YTL ile müzayedenin en düşük muhammen bedelli eseri oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!