Batarya devri

Güncelleme Tarihi:

Batarya devri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 02:15

Geçen hafta yaşadığımız elektrik kesintisi bataryaların önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Bataryaların doğru kullanıl-masının yanı sıra şarj ömrünü uzatmak için birçok yöntem bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu hafta mobil cihazları daha uzun süre kullanmak için yapılması gerekenleri sizler için derledik.

TEKNOLOJİK ürünler, bataryanın icadıyla beraber kablolardan bağımsız ve mobil kullanılmaya başlandı. Her gün saatlerce vaktimizi geçirdiğimiz akıllı telefonlar, tabletler veya bilgisayarlar hayatımızı kolaylaştıran bu ürünlerin başında. Batarya teknolojisi her ne kadar bizi mobil hale getirse de elektrik prizlerinden uzaklaşmamız uzun sürmüyor. Bunun son örneğini de geçtiğimiz hafta Türkiye’nin tüm şehirlerindeki elektrik kesintisiyle yaşadık. Saatlerce gelmeyen elektrik karşısında akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi mobil cihazlarımızın şarj süresi sınıfta kaldı. Birçok kullanıcının tüm mobil cihazları kapandı. En önemli konuların başında bataryaya iyi bakmak geliyor. Birçok kullanıcılar mobil cihazlarındaki bataryaları oldukça özensiz kullandığı için bu cihazlarındaki şarj ömrü çok fazla dayanmıyor. Şarj ömrünü uzatmak için öncelikli olarak kullanıcıların akıllı cihaz veya dizüstü bilgisayarlarına uygun şarj aletlerini kullanması gerekiyor. Örneğin, tabletlerde kullanılan şarj cihazını akıllı telefonlarda kullanmak şarj ömrünü kısaltan sebeplerden. Tüm mobil cihazları, şarj etmek için bataryasının tamamen boşalmasını bekleyin. Bu cihazların bataryası doluyken şarj etmek, şarj ömrünü kısaltan nedenler arasında. Ayrıca gece yatarken akıllı cihazları veya dizüstü bilgisayarları şarjda bırakmak da bataryaları bozabiliyor.

Tablet

Haberin Devamı

TABLETLERİNşarj ömrünü uzatmak için farklı yöntemler bulunuyor. Tablet bilgisayarınızın 3G özelliği varsa bunu kapatın. İnternette işiniz varsa Wi-Fi olan bir noktaya gidin ve bağlantınızı buradan yapmaya çalışın. Ancak şarj ömrünüz iyice azalmışsa mutlaka Wi-Fi bağlantınızı da kapatın. Akıllı telefonlarda olduğu gibi ekran parlaklığını azaltarak şarj ömrünü uzatabilmeniz mümkün. Ayrıca sadece kullandığınız uygulamaları açın. Kullanmadığınız uygulamaları ise görev yöneticisinden kapatın.

Akıllı telefon

Enerjİ tasarrufu sağlamak ve şarj süresini uzatmak için yapılması gereken birkaç işlem bulunuyor. Kablosuz veri bağlantıları akıllı telefonlarda en çok enerji harcayan özellikler arasında. Bu yüzden akıllı cihazınızın 3G, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarını şarj kapatmanız durumunda telefonunuzda şarj süresini uzatabilirsiniz. Lokasyon servisleri de çok şarj harcayan özellikler arasında. Bu servisleri de devre dışı bırakmanız durumunda şarjınızda yüzde 20’ye kadar bir iyileşme görülebilir. Ekran parlaklığını kısmak da telefonunuzun harcayacağı enerjiyi azaltacak önlemler arasında.

Haberin Devamı

Dizüstü bilgisayar

AKILLI telefon ve tabletlere göre çok daha güçlü teknolojiler barındıran dizüstü bilgisayarlar şarjını çok hızlı bitiriyor. Dizüstü bilgisayar şarj ömrünü uzatmak için ise ‘tasarruf’ modu kullanılıyor. İşlemcinin kapasitesini yüzde 50 azaltan özellik hem Windows hem de Mac OS’da bulunuyor. Grafiklerin yoğun olduğu içerikleri kapatarak bilgisayarın şarj ömrünü uzatabilirsiniz.

Uygulama

Fotoğrafın yarısını sen tamamla
BİRBİRİNDEN uzaktaki iki kullanıcının bir fotoğrafı tamamlayıp, paylaşmasını sağlayan WeSnap’a, Facebook ya da Twitter hesabıyla giriş yapılabiliyor. Uygulamada, başka kullanıcıyla birlikte kendi ortak yapımınızı paylaşabileceğiniz gibi dilerseniz halihazırda paylaşılan bir fotoğrafın diğer yarısını tamamlayabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ

Kablosuz sıcak duran bardak
SICAK bir kahve, bardağa koyar koymaz hemen soğumaya başlıyor ve lezzeti kaçıyor. Bu sorun için girişimciler, bataryalı bir bardak tasarladı. Nano Heated Mug adındaki ürün, 45 dakika boyunca kahvenizi içilebilecek sıcaklıkta tutuyor. Bardağı bataryası ise USB girişinden şarj oluyor. Ürün gelecek aylarda satışa çıkacak.

OYUN DÜNYASI

Mortal Kombat’a geri sayım başladı
MORTAL Kombat’ın son bölümü için geri sayım başladı. Mortal Kombat X‘te üç farklı dövüş sistemi yer alıyor. Oyunda yeni karakterler de yer alacak. Mortal Kombat X PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One ve Xbox 360’ta için 14 Nisan 2015‘te raflardaki yerini alacak.

Haberin Devamı

ŞARJINIZIN BİTMESİNE KARŞI 4 ÖNLEM

1-Kredİ kartı büyüklüğünde

Tunçmatik Energy Card cüzdana bile rahatlıkla girebilecek incelikte ve 50 gram ağırlığında. 0.8A şarj kapasitesiyle akıllı telefonları entegre micro USB soketiyle ekstra kabloya ihtiyaç duymadan şarj ediyor. Cihaz, şarj sırasında rahat kullanım sağlıyor.

2-Cama yapıştır şarj etsin

XD Design Solarladefenster adındaki güneş enerjili şarj cihazı, üzerinde bulunan vakumla cama yapışıyor. Şarj cihazı, üzerine bağlanan USB kablo ile akıllı telefonları şarj edebiliyor. 1400 mAh kapasitesindeki bataryası sayesinde ise bir akıllı telefonu yüzde 50 şarj edebiliyor.

3-Aİle boyu şarj

Geliştirilen yüksel kapasiteli bataryalarda birden fazla çıkış oluyor. Energizer’ın ürettiği ‘UE10410BK2’ adındaki modelde, iki çıkış bulunuyor. Bu sayede aynı anda hem akıllı telefon hem de tableti şarj edebilmek mümkün. 10400 mAh gücündeki ürünün satış fiyatı 140 TL.

Haberin Devamı

4-Dizüstünü çalıştırıyor

Sık sık şarj sorunu yaşanan mobil cihazlardan biri de dizüstü bilgisayarlar. UPS adındaki geliştirilen büyük bataryalar dizüstüne güç sağlamak mümkün. FSP FP1000 adındaki ürün üzerindeki 4 çıkışla kullanıcıların yardımına koşuyor. Bu ürün 280 TL fiyatla satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!