‘Baskın Maraton’, genel müdürü yedi

Güncelleme Tarihi:

‘Baskın Maraton’, genel müdürü yedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2005 09:47

Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu ikilisinin önceki gece Lig TV’de gerçekleştirdiği ‘Baskın Maraton’, Digiturk Genel Müdürü Ertan Özertem’i görevinden etti.
  Neden takım tutuyoruz

Haberin Devamı

‘Ben burada olduğum sürece Erman Toroğlu ekrana çıkamaz’ diyen Digiturk ve Lig TV (Pluton TV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Karacan, kendisi yurtdışında olmasına karşın alelacele yönetim kurulunun toplanmasını sağladı. Karacan, Özertem’in görevden alınması kararına faksla onay verdi. Digiturk Genel Müdürlüğüne Sedat Gümüşoğlu getirildi.

KARAMEHMET’İN TALİMATIYLA:

Ertan Özertem, Digiturk’un Show TV’den alacaklarını tahsil edememesine, Erman Toroğlu’nun da sözleşmesinin feshedilmiş olmasına karşın, önceki gece Maraton adlı spor programının Lig TV’den yayınlanmasını film gibi bir operasyonla sağladı. Bu konuda Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet’ten talimat alan Özertem, Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu’nun dışında kimsenin bilmediği bir planla Maraton programını devreye soktu. Programın dekorları da Galatasaray-Sivasspor maçının bitiminden hemen sonra verilen reklam hazırlandı.

YAPTIKLARI GASPTIR:

Ali İhsan Karacan, Toroğlu’nun sözleşmesinin feshedilmesine karşın Maraton programının yayınlanmasını şöyle değerlendirdi: ‘Ben şu anda yurt dışındayım. Yokluğumu fırsat bilip, hukuk dışı, etik dışı bir iş yaptılar. Bunların yaptığı resmen gasptır. Ben orada olsam, asla programı yapamazlardı. Bu pazar Türkiye’deyim. Onları Lig TV’ye de Digiturk’e de sokmamasını bilirim. Burası bir aşiret değil, hukuk kuralları içerisinde, ana sözleşmesine bağlı kalarak faaliyet gösteren şirkettir. Bazıları argo konuşmaları sevebilir. Ancak, Erman Toroğlu’nun argo konuşmaları yüzünden Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) uyarı da aldık. Kendisinin sözleşmesini feshettik. Yokluğumda Digiturk’ün Genel Müdürünü de yanlarına çekip, programı yapmışlar. Bunların yaptığı Güney Amerika usulü darbedir.

YÖNETİM ÇUKUROVA’DA DEĞİL:

Karacan, Çukurova Holding’in hálá Digiturk ve Lig TV’yi kendi şirketi gibi gördüğünü belirterek, şöyle konuştu: ‘Çukurova Holding, bu şirketlerin hissedarı olabilir. Ancak, devlet bu şirketin iyi yönetilemediğine karar verip, el koymuş, bir yönetim belirlemiş. Şu anda bizim yönetimimize müdahale edemezler.’

KANAL D VE ATV’YE GİTMEK GİBİ:

Karacan, Toroğlu ile Büyüka’nın kendilerinin izni olmaksızın yayına çıkmasınının Kanal D veya ATV’de izinsiz yayın yapmaktan farklı olmadığını savunarak, şunları söyledi: ‘Şansal Büyüka, Çukurova Grubu’yla sözleşmesi olduğun söylüyor. O zaman gitsin Show TV’de program yapsın. Biz Erman Toroğlu’yla birlikte program yapmasını istemiyoruz. Kalkıp Kanal D veya ATV’de izinsiz yayın yapabiliyorlar mı?’

BDDK VE TMSF İYİ BAKSIN:

Ali İhsan Karacan, Çukurova Grubu’nun tutumu konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Digiturk olayına bakıp daha dikkatli düşünmeleri gerektiğini kaydetti. Karacan, ‘Tekrar ediyorum, Digiturk’un nasıl yönetileceği açıkça bellidir. Biz oradayken kimse müdahale etmeye, başka şeyler yapmaya kalkmasın. Gerekirse polisten yardım alıp, onları Lig TV’ye, Digiturk’e sokmamayı biliriz’ dedi.

Haberin Devamı

Toroğlu: Birkaç kişi biliyordu

Haberin Devamı

 DİGİTURK Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Karacan’ın geçen haftaki açıklamalarına rağmen Erman Toroğlu ile Şansal Büyüka önceki gece Maraton Programı ile yine Lig TV ekranındaydı. Erman Toroğlu, ekrana çıkacaklarından birkaç kişi dışında kimsenin bilgisi olmadığını belirterek, ‘Yayının başlamasına 20 dakika kala binaya geldik, hemen yayına girdik.Bir kaç kişinin dışında bu yanının yapılacağından kimsenin haberi yoktu’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!