Başkente ‘şehir hastanesi’

Güncelleme Tarihi:

Başkente ‘şehir hastanesi’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:06

Başbakan Tayyip Erdoğan, Avrupa’nın en büyük hastane kompleksi olması beklenen 3 bin 662 yatak kapasiteli Bilkent Şehir Hastanesi’nin temelini attı.

Haberin Devamı

Törene Erdoğan ile müheahhit firma yetkilisi arasında geçen pazarlık damga vurdu. Erdoğan, Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampusu’nun şantiye alanında sergilenen hastane ve örnek hastane odalarının maketinin bulunduğu bölümü inceledikten sonra temel atma törenine katıldı. Konuşma yaptığı platform üzerinde, butona basarak kampusun temeline ilk harcı koyan Erdoğan, yapım süresiyle ilgili firma yetkilisiyle de pazarlık yaptı.

TÜRK’E YAKIŞMAZ

Erdoğan, sözleşmeye göre 42 ay içerisinde kampüsün yapımının tamamlanacağını belirterek, “Fakat şimdi Türke bu yakışmaz. Dolayısıyla bunu şöyle öne çekmemiz lazım. Şimdi ‘36 ay’ diyor, müteahhit firma. Bakanım da diyor ki 30 ayı geçmemeye çalışıyoruz. Biz de burada hakikaten 24 saat mesai esasına göre burada çalışılmalı aynı anda diğer bölümlerde çalışmalar baylaşacaktır. Zaten proje hazırdır. Proje üzerinde aynı anda diğer mahallerde de çalışmalara başlamak suretiyle bu işi sürdürmeliyiz. Azmin elinden bir şey kurtulmaz” dedi.

30 AYA İNDİRDİ

Firma yetkilisi “Sizden alacağımız enerjiyle, 24 saat çalışacağız. Hedefimiz 36 aydı, 30 ay başımız üstüne” dedi. Erdoğan, “İnşallah 2016’nın Nisan ayında bu büyük kampüsü, şehir hastanesini birlikte açacağız, hayırlı olsun” diye konuştu. Erdoğan, şunları söyledi: “Büyük ülke, büyük devlet olmak sadece rakamlarla, ekonomik verilerle ölçülemez. Eğer bunu insanınıza yansıtamıyorsanız o büyüklük kağıt üzerinde kalır. Büyük olmak için demokrasiniz de hukukunuz da büyük olacak, hızlı, tarafsız adalet dağıtacak. Devletin sosyal yanı da büyük olacak, halkın temel ihtiyaçlarını temin edecek.”

Ankara'daki satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!