‘Başkanlar’ karar verdi Boyner TÜSİAD’ı 1 yıl daha yönetecek

Güncelleme Tarihi:

‘Başkanlar’ karar verdi Boyner TÜSİAD’ı 1 yıl daha yönetecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2011 00:00

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu, Başkanlar Konseyi’nin isteği üzerine Ümit Boyner’in 1 yıl daha başkanlık görevini yürütmeyi kabul ettiğini açıkladı. Boyner, 19 Ocak’taki genel kurulda tek aday olacak.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner’in, 19 Ocak’ta yapılacak seçimli genel kurulda yeniden başkan olacağı açıklandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu, TÜSİAD’ın yönetiminin belirlenmesinde geleneksel olarak aldığı tavsiye kararları ile katkı sağlayan Başkanlar Konseyi’nin 23 Kasım’daki toplantısında Boyner’e bir yıl daha başkanlık görevini üstlenmesi önerisi yaptığını, dün itibariyle bu öneriye olumlu karşılık alındığını bildirdi.
42’nci genel kurul
TÜSİAD Başkanlar Konseyi’nde, 2012-2013 dönemi TÜSİAD Başkanlığı için farklı görüşlerin de dikkate alınması kararının alındığını kaydeden Yücaoğlu, şunları söyledi: “TÜSİAD’ın tüm yönetim kadrolarının seçiminde nihai ve belirleyici olan organ TÜSİAD Genel Kurulu’dur. 19 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan TÜSİAD 42’nci Genel Kurulu, yine Türk iş dünyasını, hem ulusal hem de küresel  düzlemde en iyi şekilde temsil edecek olan yönetim kadrolarını seçeceğine inanıyorum. TÜSİAD’da bundan sonraki dönemde de bayrak yarışı daha iyi bir Türkiye ve dünya için heyecan ile sürecektir.”
2 değil 1.5 dönem
İki yılda bir seçimli genel kurula giden TÜSİAD’da yönetim kurulu ve başkanı iki yıllığına seçiliyor. Tüzük gereği başkanlar birden fazla kez başkanlık görevini üstlenebiliyor. Son olarak Ümit Boyner’in de iki dönem üst üste başkanlık görevini sürdürmek yerine ikinci kez sadece bir yıllığına başkanlığı kabul etmesi dikkat çekti. Boyner’den önce TÜSİAD Başkanlığını yürüten Arzuhan Doğan Yalçındağ da, ikinci dönem için başkanlık teklifini sadece bir yıllığına kabul etmişti. Son yıllarda ikinci dönem için başkanlık teklifi giden TÜSİAD Başkanlarından Tuncay Özilhan ve Ömer Sabancı da toplamda 4 yıl yerine 3 yıl yani 1.5 dönem başkanlık görevini üstlendiler.
Yönetim kurulu seçilecek
İstanbul’da toplanacak genel kurulda TÜSİAD’ın yönetim kurulu üyeleri de bir yıllığına belirlenecek. TÜSİAD’ın mevcut yönetim kurulu Ümit Boyner’in yanı sıra, Haluk Dinçer (Başkan Yardımcısı), Tayfun Bayazıt (Başkan Yardımcısı), Cansen Başaran Symes (Sayman Üye), Lucien Arkas (Üye), Mehmet Ali Aydınlar (Üye), Erman Ilıcak (Üye), Ali Kibar (Üye), Volkan Vural (Üye), Muharrem Yılmaz (Üye) ve Zafer A. Yavan’dan (Üye, Genel Sekreter) oluşuyor.

Haberin Devamı

Bayazıt bırakıyor

Haberin Devamı

TÜSİAD’ın iki yıllığına seçilen yönetim kurulunda bu genel kurulda bazı değişikliklerin olması olasılığı yüksek. Örneğin Yapı Kredi Bankası eski CEO’su Tayfun Bayazıt’ın bu görevinden ayrıldıktan sonra yeni dönemde TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden de ayrılması bekleniyor. Bayazıt’ın yerine kimin yönetime gireceği henüz belli değilken, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’ın adı başkan yardımcılığı için geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!